Srpska odbojka pokorila Evropu! Odbojkašima zlato u Parizu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2019, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska odbojka pokorila Evropu! Odbojkašima zlato u Parizu!

Odbojkaši Srbije savladali su, nakon preokreta, Sloveniju sa 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20) u finalu Evropskog prvestva u pariskom Bersiju. Ovo je treća evropska titula za naše odbojkaše.

Preslikana situacija na terenu i u trećem setu. Dominacija Srbije za ubedljivih 25:18! Peti set nova rapsodija Srbije. Nisu naseli na provokacije Slovenaca i set 25:19!

Slovenci su dobili prvi set rezultatom 25:19 uz prilično slab servis i prijem naših igrača. U drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << setu viđena je fantastična igra naših odbojkaša koji su poboljšali servis, pogotovo blok i osvojili set sa ubedljivih 25:16.

Odbojkaši Srbije pridružili su se odbojkašicama i sada su zajedno na evropskom prestolu. Posle velike borbe u četiri seta nadigrali su Slovence.

Veliki otpor pružio je protivnik, osvojio prvi set, ali „mašina" kojim je rukovodio Slobodan Kovač je došla do svoje igre, preokrenula rezultat i stigla do velike pobede.

Slovenci su bolje ušli u meč, stekli prednost. Međutim naši su odgovorili stigli prednost. Ipak sredinom seta protivnik je uspeo da stekne osetniju prednost koju je uspeo u finišu da uveća i osvoji prvi set sa 25:19.

Usledio je fantastičan odgovor odbojkaša Srbije. Sjajnim servisima poremećen je prijem protivnika, što je udaljilo njihove srednjake od mreže. Proradio je naš blok, što je rezultiralo ubedljivo osvojenim drugim setom 25:16.

Slična slika i u trećem setu. Ponovo su naši dominirali. Sjajan servis, odlična igra u polju i blok, ponovo našima donose ubedljivu prednost, koju uspevaju da sačuvaju do kraja seta - 25:18.

Velika borba i u, ispostavilo poslednjem setu. Protivnik se držao do rezultata 10:9. Tada naši pojačavaju i ubrzo stižu do šest poena prednosti 18:12. Potom rutinski privode set i meč kraju - 25:20.

Srbije se plasirala u finale pobedom nad Francuskom, dok je Slovenija savladala Poljsku.

Reprezentaciji Srbije je ovo treće zlato na Evropskim prvenstvima (2001. i 2011. godine), a jednom je bila srebrna (1997. godine).

Slovenija je izjednačila najveći reprezentativni uspeh, koji je ostvaren 2015. godine, kada su isto bili srebrni.

Čestitke našoj reprezentaciji uputili su brojni zvaničnici, među kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković...
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JURIŠ NA TREĆU KRUNU: Srbija protiv Slovenije za zlato na EP

Izvor: Večernje novosti, 29.Sep.2019

Trenirao sam ih dve godine i dovoljno ih dobro poznajem. Ali i Srbija ima veliki kvalitet. Biće to borba za titulu koje hoćemo, želimo i možemo da osvojimo - poručio je Kovač u najavi za "Novosti" OD STALNOG DOPISNIKA “NOVOSTI”: PARIZSRPSKI odbojkaši kreću danas (17.30)...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.