Izvor: TvojPortal.com, 11.Jan.2012, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ponovo ubedljiva sa Češkom

Izvor: pressonline
Rukometaši Srbije savladali su večeras u "Pioniru" selekciju Češke rezultatom 26:21 (14:12) u generalnoj probi i poslednjem test meču pred start Evropskog prvenstva koje će biti održano u Srbiji.


Srbija je počela duel na veoma ubedljiv i atraktivan način i vrlo brzo stigla do osetnije prednosti (7:4) pred solidno popunjenim tribinama beogradske dvorane. U prvom delu prvog poluvremena puleni Veselina Vukovića bili su jako raznovrsni >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u napadu i sinhronizovani i veoma pokretni u napadu. Euforična igra Srbije dovela je i do nekoliko atraktivnih poteza (cepelin), pa je publika u Beogradu zaista mogla da uživa u potezima naših najboljih rukometaša, koji su u 15. minutu imali maksimalnu prednost od 13:7. Međutim, u drugom delu prvog poluvremena došlo je do potpunog opuštanja našeg tima, što je ekipa Češke iskoristila i preko raspoloženih Jana Stehlika i Jana Filipa uspeli da naprave seriju od 5:0 i potpuno se vrate u meč. Na poluvremenu je na kraju bilo 14:12.

Drugo poluvreme potpuno je prošlo u znaku sjajnog golmana Darka Stanića i još boljeg beka Momira Ilića. Kako je vreme vreme odmicalo tako je igra Srbije bila sve sigurnija i sigurnija pa je u 54. minutu razlika iznosila maksimalnih 26:19. U tim trenucima je bilo jasno da će Srbija zabeležiti još jedan trijumf nad Česima tako da je tempo igre naglo splasnuo pa su do kraja meča viđena još samo dva gola, i to oba u našoj mreži.

Najefikasniji u našem timu bio je Momir Ilić sa sedam pogodaka, dok su Marković i Prodanović postigli po četiri. Kod Čeha su se istakli Filip sa pet i Stehlik sa četiri gola.
Opsirnije procitajte na ovom linku.

rukometSrbijaceskaPripreme
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.