Sportska ličnost godine Niša  Miodrag Perunović, selektor muške šahovske reprezentacije, Joviću Gran pri

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Dec.2023, 19:42

Sportska ličnost godine Niša Miodrag Perunović, selektor muške šahovske reprezentacije, Joviću "Gran pri"

Žiri Sekcije sportskih novinara Niša večeras je odlučio da nagradu „Sportska ličnost godine Niša“ za 2023. godinu dodeli Miodragu Perunoviću, selektoru muške šahovske reprezentacije Srbije koja je na nedavnom Evropskom prvenstvu u Budvi osvojila zlatnu medalju, a nagradu „Sportski Gran pri Niša“ Stefanu Joviću, koji je sa košarkaškom reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili.

Nagrada „Sportska ličnost godine >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Niša“ dodeljuje se, tradicionalno, značajnim ličnostima (sportistima, trenerima, funkcionerima), bez obzira na to gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša. Miodrag Perunović, rođeni Nišlija, jedan je od najzaslužnijih za istorijski uspeh srpskog šaha. Prvi put još od 1989. godine muška reprezentacija naše države stigla je do medalje na velikim takmičenjima.

Stefan Jović bio je član startne petorke na ovogodišnjem Mundobasketu i jedan od najznačajnijih košarkaša u selekciji Svetislava Pešića koja je stigla do finala i obezbedila plasman na Olimpijske igre u Parizu. Joviću je ovo četvrta srebrna medalja za seniorsku reprezentaciju sa velikih takmičenja. On je već dva puta proglašavan za „Sportsku ličnost godine Niša“, pa je odlučeno da mu se ovog puta dodeli nagrada „Sportski Gran pri Niša“. On je tek drugi dobitnik ovog priznanja, nakon vaterpolo reprezentativca Save Ranđelovića 2021. godine, kada je osvojo zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju.

Ova priznanja biće uručena na 45. svečanosti Izbor sportiste godine Niša, 12. decembra u hotelu „New city“, kada će, uz svečani koktel i prisustvo brojnih visokih zvanica, biti proglašeni dobitnici tradicionalnih priznanja „Sportista godine Niša“, „Najbolji mladi sportista Niša“ i „Najuspešniji sportski kolektiv Niša“ za 2023. godinu.

Sekcija sportskih novinara Niša već pune četiri i po decenije bez prekida organizuje manifestaciju Izbor sportiste godine Niša, jedinstvenu na ovim prostorima i po tradiciji, i po brojnosti gostiju, i po svečanosti proglašenja, a jedinstven je i žiri koji odlučuje o nagradama, jer ga, osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, čine i legende niškog sporta,  među njima neki od nekadašnjih dobitnika priznanja „Sportista godine Niša“. Počasni predsednik ovogodišnjeg Žirija je Zoran Tuta Živković, nekadašnji osvajač zlatne olimpijske medalje sa rukometnom reprezentacijom Jugoslavije, potom trofejni trener i poslednji selektor koji je našem seniorskom rukometu doneo zlatnu medalju na velikom takmičenju, na Svetskom prvenstvu u Švajcarskoj 1986. godine. 
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Košarka

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Selektor evropskih šampiona sportska ličnost Niša, Stefanu Joviću "Gran pri"

Izvor: JužneVesti.com, 01.Dec.2023

Selektor muške šahovske reprezentacije Srbije koja je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, Nišlija Miodrag Perunović, dobiće nagradu "Sportska ličnost godine Niša" koju dodelje Sekcija sportskih novinara Niša. Nagradu "Sportski Gran pri Niša" dobiće Stefan Jović koji je sa košarkaškom...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.