Španović: Tužna što ne idem na EP, pripreme za OI ostaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2021, 11:35

Španović: Tužna što ne idem na EP, pripreme za OI ostaju

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da je tužna što će zbog povrede propustiti Evropsko dvoransko prvenstvo u Torunu.

EP u dvorani u poljskom Torunu na programu od je od 5. do 7. marta, a Španović je trebalo da juriša na četvrto uzastopno zlato u skoku udalj, pošto je na prethodna tri prvenstva (2015, 2017. i 2019. godine) bila na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

"Iskreno sam mislila da ću ovaj vid komunikacije sačuvati za sledeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vikend kada sam mislila da ću se obratiti kao četvorostruka prvakinja Evrope. Ali, očigledno da to nije plan za mene. Dobila sam mnogo poruka i iskoristila sam priliku da se javim, da potvrdim da sam doživela povredu na jučerašnjem treningu u Beogradu. To je trebalo da bude poslednji tehnički treningu, pred put u Torun", rekla je Španović u video snimku na svom Jutjub nalogu.

Neizmerno sam tužna što ne odlazim u Torun, najviše zbog toga što je cela godina bila u znaku pandemije. Uz sve to došla je i povreda, od koje sam se oporavila, rekla je Španović.

"Nije kraj i kad budem sutra otišla da snimim, nadam se da neće biti strašno i da ću moći da se vratim treninzima koliko već sutradan. Pripreme za Tokio ostaju iste, čeka me i prvi miting Dijamantske lige u maju. Naravno, najveći cilj je Tokio, a to će biti moje poslednje Olimpijske igre. Podređena sam tome i želim da budu moje najbolje Igre do sada. Ako mogu ikakav savet da dam bilo kome je da nikada ne živite za tuđa mišljenja, a kamoli da od njih zavisite i da utiču na ono što radite", navela je Španović.

Najbolja srpska atletičarka imala je poruku i za sve one koji je prate i zahvalila se na podršci.

"Radite na sebi, to nikada nije bačeno vreme i protraćen trud. Fokusirajte se na ono što volite i što vas ispunjava, ja ću nastaviti da radim ono što najbolje znam. Nekad sa uspehom, nekad sa manjim uspehom, mislim da je kretanje najbitnije. Hvala na podršci i obaveštavaću vas kako ide oporavak i čujemo se posle Olimpijskih igara da sumiramo utiske o sezoni", zaključila je Španović.

Španović je na predstojećem EP trebalo da skače za četvrto uzastopno zlato u skoku u dalj, pošto je na prethodna tri prvenstva (2015, 2017. i 2019. godine) bila na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

Španović se na stazu vratila u januaru posle 16 meseci pauze, pobedila je na mitingu u Dizeldorfu, postala je šampion Srbije, trijumfovala na Balkanijadi i Serbian Indoor Openu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivana Španović zbog povrede propušta EP u Torunu

Izvor: RTS, 28.Feb.2021

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zbog povrede će propustiti predstojeće Evropsko prvenstvo u dvorani u Torunu u Poljskoj, potvrdio je RTS-u savezni kapiten atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković. Još je neizvesno koliko će našoj atletičarki trebati vremena za oporavak,...

Nastavak na RTS...

"Htela sam četvrto zlato – tužna sam"

Izvor: B92, 28.Feb.2021

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da je tužna što će zbog povrede propustiti Evropsko dvoransko prvenstvo u Torunu...EP u dvorani u poljskom Torunu na programu od je od 5. do 7. marta, a Španović je trebalo da juriša na četvrto uzastopno zlato u skoku udalj, pošto je na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.