Slovenci preko Poljaka do druge faze EP – težak poraz Bosne i Hercegovine

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 20:40

Slovenci preko Poljaka do druge faze EP – težak poraz Bosne i Hercegovine

Rukometaši Slovenije upisali su i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu.

Oni su sa 32:25 savladali reprezentaciju Poljske i tako posle drugog kola obezbedili plasman u drugu fazu takmičenja.

Najefikasniji u ekipi Slovenije je bio Gaper Marguč sa šest golova, Dean Bombač je postigao pet, koliko je dao i Tin Kodrin.

Kod Poljske najefikasniji je bio Pijetrasik sa pet golova, dok su po četiri postigli Olejničak i Šićko.

Slovenci su lakše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od očekivanog savladali reprezentaciju Poljske, čiji se pobednik znao već posle nekoliko minuta drugog poluvremena kada su Slovenci stekli ubedljivu prednost.

Tokom celog meča Slovenija je imala kontrolu meča, gde su za razliku od meča protiv Farskih ostrva sada dominirali od starta meča.

Slovenija će u trećem kolu igrati protiv Norveške u utakmici koja će najverovatnije odlučiti koja ekipa će završiti na prvom mestu grupe D, dok Poljacima sledi duel protiv Farskih ostrva, ali bez rezultatskog znaćaja, jer su Poljaci posle ovog poraza izgubili sve šanse da se nađu u drugoj fazi EP.

Holandija je bila ubedljiva protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju je savladala sa 36:20.

I na ovom meču je Bosna i Hercegovina bila bez šansi, ali sada je bilo još ubedljivije nego na utakmici prvog kola protiv Švedske koju su izgubili sa 29:20.

Kao i Poljska, tako je i Bosna i Hercegovina posle dva kola izgubila sve šanse da se nađe u drugoj fazi, pa će duel trećeg kola protiv Gruzije neće imati toliki rezultatski značaj, ali sa druge strane to će biti prilika da Bosna dođe do prve pobede na evropskim prvenstvima.

Holandija će sa druge strane na meču protiv Švedske igrati za prvo mesto u grupi E.

Reprezentacija Portugala je došla do druge pobede na EP.

Portugalci su uspeli da u drugom kolu takmičenja starog kontinenta dođu do druge pobede, i tako posle pobede protiv Grčke došli do trijumfa nad Češkom sa 30:27.

Nisu Česi pružili partiju kao na meču protiv Danske, gde su igrali sjajno u prvom poluvremenu, ali su sada bili u minusu, iz kog nisu mogli da se vrate. Portugal je posle ove pobede stigao do plasmana u drugu fazu EP, i na meču protiv Danske će se boriti za prvo mesto u grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.