Slovenci iznenadili Srbiju na startu Evropskog prvenstva

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Sep.2013, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci iznenadili Srbiju na startu Evropskog prvenstva

Slovenija – Srbija 3:1 (20:25, 25:23, 25:22, 25:19)
Dvorana: Boksen Arena u Herningu. Gledalaca: 820. Sudije: Milan Labasta (Češka) i Ivajlo Ivanov (Bugarska). Trajanje meča: 111 minuta.
SRBIJA: N. Kovačević 16, Jovović 1, Nikić 6, Atanasijević 21, Podraščani 5, Lisinac 6, Rosić (libero), Petrić, Petković 1, Stanković 2, Rašić 1, Starović. Selektor: Igor Kolaković.
SLOVENIJA: Pajenk 10, Gasparini 18, Kamnik 5, Urnaut 17, Ropret, Čebulj 12, Plot (libero), Flajs, Vinčič 3, Pokersnik, Vidić, Šket 3. Selektor: Luka Slabe.
(FOTO: FIVB)
Srbija je loše krenula u odbranu evropskog trona. U prvom kolu C grupe kontinentalnog šampionata u Poljskoj i Danskoj, „orlovi“ su u Herningu poraženi od Slovenije.
„Orlovi“ su se mučili u prvom setu, u kome je Slovenija pokazala da će biti tvrd orah za Evropskog prvaka, ali se činilo da je to bilo samo početno opipavanje snaga i da će Srbija u nastavku uspostaviti svoj ritam.
Do samog finiša prvog seta reprezentacije su se smenjivale u vođstvu, a odlučujući trenutak dogodio se pri rezultatu 19:19. Prvo je poentirao Podraščanin, da bi potom Atanasijević dobrim servisom uvećao prednost na dva poena. Slovenci su osvojili naredni poen, ali je to bilo sve što su uradili do kraja seta. Poenima Atanasijevića i dobrim servisima Rašića, Srbija je uspela da osvoji prvi set.
Ipak, puleni Igora Kolakovića upozorenje iz prvog seta nisu shvatili ozbiljno.
U drugoj deonici, Srbija je imala vođstvo u finišu koje je trebalo da joj garantuje mirnu završnicu – 21:18. Ipak, serijom grešaka „orlovi“ su dozvolili protivniku da prvo izjednači, a potom i preokrene rezultat i izjednači na 1:1 u setovima.
Na početku trećeg seta zakazao je prijem Srbije, Gasparini je serijom servisa „razbio“ Nikolu Kovačevića, pa je na semaforu stajalo 5:1 za Sloveniju.
Ipak, u nastavku je proradio srpski blok, pa je Srbija serijom od 6:1 došla u vođstvo na drugom tehničkom tajm–autu (16:15). Atanasijević je katastrofalno servirao u ovom meču, pa je osmom servis greškom vratio Slovence u vođstvo (19:18), koje oni nisu ispustili do kraja ove deonice.
Razigrana Srbija je u četvrtom setu bila na pragu taj–breka. Bljesak Atanasijevića sa servis linije, kao i Nikole Kovačevića u napadu doneo je Srbiji sjajnih 10:3 i 12:6. Neverovatno je kakvom borbom u odbrani su Slovenci malo po malo stigli prednost Srbije. Sa dve mini–serije od po 3:0 došli su na 16:16.
To nije bio kraj otpora Slovenije, naprotiv. Pri rezultatu 17:17 usledila je njihova fantastična serija od 8:2. Redom su izblokirali Atanasijevića i Nikića po dva puta, hvatali sve u odbrani za konačan trijumf od 3:1.
Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bili su Atanasijević sa 21 i Nikola Kovačević sa 17 poena. Kod Slovenaca, Gasparini je ubeležio 17, a Urnaut 15 poena.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Početak za brigu

Izvor: Danas, 21.Sep.2013, 00:38

Najgori mogući scenario zadesio je odbojkaše Srbije na startu Evropskog prvenstva koji se održava u Danskoj i Poljskoj. Zvanični šampioni Starog kontinenta poraženi su od Slovenije u prvom kolu grupe C sa 3:1 (20:25, 25:23, 25:22, 25:19) u danskom Heningu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.