Izvor: RTS, 05.Mar.2021, 12:44

Sinančević u finalu EP, Kijanović i Ćirićeva završili nastupe u kvalifikacijama

Armin Sinančević plasirao se u finale Evropskog prvenstva u Torunu u bacanju kugle, pošto je u kvalifikacijama ostvario rezultat 20,29 metara. Boško Kijanović završio je učešće na Evropskom prvenstvu u Torunu, pošto je u kvalifikacionoj trci na 400 metara zauzeo četvrto mesto. Maja Ćirić šesta u kvalifikacionoj trci na 400 metara. Finale u bacanju kugle na programu večeras od 20.35, dok se od 20.20 Lazar Anić takmiči u finalu skoka udalj. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Armin Sinančević uspeo je da se plasira u finale dvoranskog Evropskog prvenstva u bacanju kugle. Reprezentativac Srbije u kvalifikacijama je zabeležio rezultat od 20,29 metara i boriće se za medalju u Poljskoj.

Kvalifikacionu normu od 21 metra prebacila su samo dvojica takmičara - Portugalac Belo i Poljak Haratik, dok je Sinančević zabeležio sedmi najbolji rezultat u kvalifikacionoj grupi A.
Finale bacanja kugle na programu je večeras od 20.35.
Srpski trkači nisu imali uspeha, pošto su Boško Kijanović i Maja Ćirić završili učešće u kvalifikacijama. 
Kijanović je trčao u četvrtoj kvalifikacionoj trci na 400 metara i osvojio četvrto mesto sa rezultatom 47,89 sekundi.
Ćirićeva je bila šesta u svojoj kvalifikacionoj trci, a sa 53,38 ostvarila je lični najbolji rezultat sezone.
Sinoć je Lazar Anić uspeo da se plasira u finale skoka udalj, a borba za medalje na programu je večeras od 20.20.
Dvoransko Evropsko prvenstvo na programu je do nedelje, a Srbiju u Poljskoj predstavlja osam takmičara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.