SPEKTAKL - Hrvati posle maratonske igre nerava prošli u finale!

Izvor: Sportske.net, 24.Jan.2020, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPEKTAKL - Hrvati posle maratonske igre nerava prošli u finale!

Na kraju, presudila odbrana Šega i pogodak Željka Muse u poslednjim sekundama.

Prvi finalista Evropskog prvenstva za rukometaše je selekcija Hrvatske, koja je večeras u spektakularnom polufinalu u Stokholmu savladala Norvešku posle ukupno 80 minuta igre, odnosno posle dva ''para'' produžetaka.

U regularnom toku meča bilo je 23:23, posle prve runde produžetaka na semaforu je stajalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 26:26, a na kraju druge - 29:28 za Hrvate, koji će se za titulu prvaka Evrope boriti sa boljim iz večerašnjeg duela Španije i Slovenije (20:30h).

Tokom prvog poluvremena Hrvati su bili bolji rival, njihova prednost je uglavnom iznosila dva gola razlike i to su uspešno održali do kraja prvog dela igre, kada je na semaforu stajalo 12:10.

Početkom drugog, Hrvatska je u par navrata stigla i do tri gola prednosti (15:12), a kada je Karačić promašio ''zicer'' i propustio priliku da prednost svog tima dodatno uveća, usledio je period bolje igre Norvežana, kojima nije trebalo previše vremena da stignu do izjdnačenja - 16:16.

Karačić je potom još dva puta bio u situacijama jedan na jedan sa sve boljim norveškim golmanom Bergerudom i ponovo je Norvežanin izlazio kao pobednik.

Na drugoj strani, Norveška je promašila dva sedmerca u situacijama kada je mogla možda i da prelomi nmeč u svoju korist, pa se ušlo u dramatičan finiš.

Hrvatska je imala poslednji napad u regularnom toku meča, ali pokušaj Duvnjaka u poslednjoj sekundi je izblokiran, pa je ovaj meč otišao u produžetke.

Početkom prvog produžetka Duvnjak dovodi Hrvate u vođstvo, Norvežani brzo uzvraćaju, a slično je bilo i početkom drugog, kada je strelac za Hrvatsku bio Stepančić.

Na dva i po minuta pre kraja, Bjornsen koristi grešku Hrvata, realizuje kontranapad za vođstvo od 26:25.

Horvat ne koristi naredni napad za Hrvatsku, ali ni Norvežani ne realizuju svoju priliku na drugoj strani.

Kao i na kraju regularnog toka meča, Hrvatskoj je ostalo oko pola minuta za poslednji napad, ali sada su iznudili sedmerac koji je u gol pretvorio Duvnjak za 26:26 i usledila su još dva produžetka, još dva puta po pet minuta.

I dalje ni jedna od ove dve ekipe nije uspevala da stekne iole osetniju prednost, umor je bio sve veći, greške sve učestalije i na jednoj, i na drugoj strani.

Ipak, jednu grešku više napravili su Norvežani, Šego je zaustavio njihov napad, a onda, u poslednjim sekundama meča, Željko Musa pogađa za konačnih 29:28 i Hrvatska se plasirala u finale!

Domagoj Duvnjak je sa osam golova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, šest je postigao Marino Marić.

Norvežanima nije bio dovoljan desetostruki strelac Sander Sagosen.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Veliki dan španskog sporta: I rukometaši će se boriti za zlato

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2020

Kakav dan za španski sport! Vaterpolisti su se plasirali u finale Evropskog prvenstva, a samo koji sat kasnije isti uspeh ponovili su i rukometaši. Za razliku od prvog polufinalnog meča, u kojem je Hrvatska posle četiri produžetka i 80 minuta igre pobedila Norvešku, drugo polufinale je bilo totalni...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.