SIGURAN POČETAK: Srbija na startu Evropskog prvenstva savladala Švajcarsku

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2023, 22:51

SIGURAN POČETAK: Srbija na startu Evropskog prvenstva savladala Švajcarsku

Sutra od 18 časova protiv Belgije.

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u prvom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu selekciju Švajcarske sa 3:0 (25:19, 25:16, 25:19). Orlovi će u drugom kolu sutra od 18 časova igrati protiv Belgije.

Iako je Srbija u ovom mreču bila favorit, Švajcarske je dobro otvorila meč i povela 4:2, ali je Srbije vezala četiri poena i preokrenula na 6:4.  >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Stigla je Srbija i do 11:6, ali je zatim Švajcarska ušla u seriju koju su izabranici Igora Kolakovića na vreme prekinuli i stiglo do prednosti 19:14 i zatim irno priveloi set kraju.

Orlovi su praktično protrčali kroz drugi set u kojem su na startu poveli sa 7:1, a zatim i 12:4 pa se samo postavljalo pitanje sa kolikom razlikom će Srbije osvojiti drugi set. Slično je bilo i u trećem setu pošto je Srbija povela sa 3:1, a potom i 10:4. Na kratko su Švajcarci zapretili i smanjili na 12:9, ali su Orlovi iskontrolisali u tim trenucima situaciju na terenu i rutinski stigli do trijumfa. Najefikasniji u Srbiji bio je Pavle Perić sa 15 poena, dok je MIran Kujundžić imao 11.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.