Rumuni - kapa dole, ali Paje je igračina: Projektil zapalio Sen Deni, Francuska evrogolom do tri boda na otvaranju! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 10.Jun.2016, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumuni - kapa dole, ali Paje je igračina: Projektil zapalio Sen Deni, Francuska evrogolom do tri boda na otvaranju! (VIDEO)

I da nije bilo tog pogotka, vezista Vest Hema bi uz Kantea bio jedina svetla tačka u selekciji Didijea Dešana na ovom meču, jer je bio gotovo jedina pretnja pog gol Tatarušanua, ali i asistent kod pogotka Olivijea Žirua u 57. minutu. Ovako, večeras je apsolutni heroj nacije - 2:1

Rumunija je odigrala iznad svih očekivanja, bila ravnopravan, a u mnogim trenucima utakmice i bolji rival na Sen Deniju, ali Francuska ima igrače svetske klase! A njih je večeras predvodio neverovatni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dimitri Paje, koji je evrogolom u 89. minutu odlučio pobednika na otvaranju Evropskog prvenstva u zemlji Galskih petlova - 2:1 (0:0).

I da nije bilo tog pogotka, Paje bi uz Kantea bio jedina svetla tačka u selekciji Didijea Dešana na ovom meču, jer je bio gotovo jedina pretnja pog gol Tatarušanua, ali i asistent kod pogotka Olivijea Žirua u 57. minutu. Ovako, večeras je apsolutni heroj nacije!

Francusko uvodno mučenje možda i nije bilo neko preterano iznenađenje, ali jeste ono sa čim se selektor Rumunije Angel Jordanesku suprostavio favorizovanim Trikolorima. Rumuni su prepuni Sen Deni prvi put ostavili u čudu već nakon svega četiri minuta igre, kada je Stanču sa tri metra udaljenosti uspeo da pogodi Uga Ljorisa na gol liniji, ali na opšte iznenađenje, ne i da ga savlada. Fenomenalni čuvar mreže Totenhema zahvaljujući toj intervenciji značajno je dobio na samopouzdanju, mada, ruku na srce, Rumuni i nisu previše pretili njegovoj mreži.

Francuzima je bilo potrebno gotovo 15 minuta da se "otkrave" i počnu kvalitet sa papira da preslikavaju na teren, ali je i ta "fotokopija" bila isuviše bleda. Ipak, Sanja je konačno pobegao svojim pratiocima po desnom boku, odlično uposlio Grizmana, a ovaj iz drugog pokušaja gađao glavom u stativu.

Rumuni su i posle tog trenutka delovali prilično sigurno na terenu, mada im je svaki pokušaj da stvore kakvu-takvu akciju u korenu sekao fenomenalni Kante. Kao i kompletne prošle sezone, vezista Lestera je i večeras bio svuda po terenu, pa je izvesno da će francuski mediji večeras o njegovoj igri pričati u superalitivu. Ostali, pogotovo oni od kojih se najviše očekivalo, nisu bili ni bleda senka onoga što je očekivala bučna publika na Sen Deniju.

Mogli su Francuzi i u finišu prvog poluvremena do gola. Prvo je Grizman, uz pomoć Sapunarua, tukao pored stative, dok je u drugom minutu nadoknade Žiru gađao glavom preko gola.

Iako je delovalo da bi ovo mogao da bude novo razočaravajuće izdanje golgetera Arsenala, nije bilo tako. Žiru je u 57. minutu konačno bio na mestu. Paje je kao i mnogo puta dosad perfektno centrirao, dok je „devetka“ Francuske, pomalo uz pomoć lakta, uspela da nadvisi Tatarušanua i pogodi mrežu borbenih Rumuna.

Ipak, Jordaneskuov tim je samo osam minuta kasnije nagrađen za odličan meč. Evra je srušio Stančijua, a Viktor Kasai tek nakon sugestije pomoćnika pokazao na belu tačku. Stanču je bio siguran sa „kreča“ i Rumunija je ponovo imala bod u rukama.

Dešan je situaciju na terenu u završnici utakmice pokušavao da promeni uvođenjem Komana i Marsijala, a izvođenjem možda i najkvalitetnijih igrača svog tima, Grizmana i Pogbe. Izgledalo je da od svega toga neće biti ništa. I ne bi bilo - da nije bilo neverovatne majstorije Dimitrija Pajea!



FRANCUSKA - RUMUNIJA 2:1

/Žiru 57, Paje 89 - Stanču 65/

Stadion: Sen Deni

Gledalaca: 81.000

Sudija: Viktor Kasai (Mađarska)

FRANCUSKA (4-3-3): Loris - Sanja, Koščielni, Rami, Evra - Matuidi, Kante, Pogba (od 77. Marsijal) - Paje (od 92. Sisoko), Žiru, Grizman (od 66. Koman).

RUMUNIJA (4-3-3): Tatarušanu - Sapunaru, Kirikeš, Grigore, Rac - Stančiu, Hoban, Pintili - Popa (od 82. Torže), Andone (od 61. Alibek), Stanču (od 72. Kipčiju).

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Grizmane, potpuno si podbacio: Neupotrebljiv i nemoćan! Paje trostruko bolji, Koman uradio više za 20 minuta (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2016, 20:58

Ugledni L'Ekip napravio je detaljnu statističku analizu učinka svih igrača utakmice, sa posebnim akcentom na užasne parametre odličnog ofanzivca Atletiko Madrida..Francuzi su pronašli možda i glavni uzrok bledog izdanja svog nacionalnog tima na otvaranju Evropskog prvenstva, u kojem su Trikolori...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.