Izvor: Radio 021, 13.Jan.2020, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši se porazom od Hrvatske oprostili od EP

Rukometaši Srbije izgubili su od selekcije Hrvatske sa 24:21, u poslednjem meču A grupe Evropskog prvenstva.

Utakmica nije imala rezultatski značaj, pošto su "Orlovi" posle poraza od Belorusije i Crne Gore eliminisani sa kontinentalnog šampionata.

Sa druge strane, "kauboji" su osigurali prvo mesto i put u nokaut fazu, a do trijumfa u ovom duelu stigli su posle preokreta. Srbija je odlično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odigrala prvo poluvreme, čvrstvo u odbrani i na pauzu je otišla sa dva gola prednosti.

Ipak, od sredine drugog dela Hrvatska je velikom serijom stekla nedostižno vođstvo koje je uspešno sačuvala do samog kraja. Početak utakmice bio je "tvrd" i u prvih šest minuta viđena su samo dva gola. Za Hrvate je pogodio Mandić, dok se kod "Orlova" prvi upisao Nikolić.

Egal dve ekipe prekinuo je golman Marin Šego, sa nekoliko uzastopnih odbrana, što su u napadu koristili i prednost "kauboja" povećavali Karačić, Stepančić i Duvnjak.

Vraćanje u meč Srbije poklopio se sa isključenjem Mamića. U tim trenucima raspoložen je bio Miljan Pušica, pa je rezultat ponovo bio na početku.

Igralo se "gol za gol", da bi u završnici prvog poluvremena "Orlovi" napravili seriju 4:0, stigli do vođstva od 10:8, koje su sačuvali do odlaska na odmor.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Srbija poražena od Hrvatske

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2020

Rukometaši Srbije izgubili su od selekcije Hrvatske sa 24:21, u posljednjem meču A grupe Evropskog prvenstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.