Reprezentativcima tzv. Kosova zabranjen nastup u Španiji

Izvor: B92, 22.Mar.2023, 13:42

Reprezentativcima tzv. Kosova zabranjen nastup u Španiji

Karate reprezentacija tzv. Kosova ne može da učestvuje na Evropskom prvenstvu u španskoj Gvadalahari.

To je saopštio tzv. Olimpijski savez Kosova (KOC), prenose mediji u Prištini.

Španija je jedna od pet zemalja Evropske unije koja ne priznaje tzv. Kosovo.

KOC je reagovao na odluku Španije, koja je odbila zahtev tzv. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Karate saveza Kosova da se na Evropskom prvenstvu pojave sa državnim simbolima.

"KOC sa velikom zabrinutošću doživljava diskriminaciju kosovskih sportista od strane država koje i dalje mešaju sport i politiku. Zbog nepriznavanja naše države, našoj karate reprezentaciji nije dozvoljeno da se ravnopravno takmiči sa ostalim takmičarima na EP. Oni su od organizatora EP obavešteni da lokalne vlasti nisu dozvolile isticanje naših državnih obeležja", navodi se u saopštenju KOC i dodaje da je o svemu obavešten Medjunarodni olimpijski komitet.

EP u karateu će biti održano od 22. do 26. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.