Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 06:57

"Rekla sam 'da li je moguće' kad su dosudili faul na kraju 40. minuta, ali – ima Boga"

Košarkašice Srbije napravile su veliki podvig i pobedile Španiju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Srpkinje su bile bolje od protivnika, ali i od sudija, pa su na kraju došle do velikog slavlja posle produžetka rezultatom 71:64.
"Lavice" su preživele veliku nepravdu u samoj završinici regularnog dela, kada su sudije domaćinu poklonile šansu za trijumf.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Španija je imala napad za pobedu, naš tim je napravio mali faul, pa onda još jedan, a sudije su dosudile dva slobodna bacanja iako Španija nije uputila šut, već je faul bio na zemlji.
Naša selektorka Marina Maljković tražila je da sudije pogledaju snimak, ali su oni ostali pri spornoj odluci. Uvinja je pogodila prvo i promašila drugo slobodno bacanje, pa se ušlo u produžetak.
"Bilo mi je mnogo teško kada su dosudili ta dva penala na kraju 40. minuta. Pomislila sam 'da li je moguće'. Nemojte to da radite, pustite nas da igramo košarku. Ako su bolje, neka nas pobede. Ali, nisu bolje. Uvek kažem – ima Boga. Vratilo se", istakla je Nevena Jovanović.
Jovanovićeva je potom u produžetku postigla trojku i overila trijumf svoje ekipe, a na kraju je završila sa 15 poena.
"Neću da kažem da smo im naplatili za sve one poraze, ali, baš mi je drago da smo konačno pobedile Španiju."
Za kraj, podvukla je da su borbenost i zajedništvo najveći kvaliteti ove ekipe.
"To je ono što nas krasi. Uvek iskoči neko drugi. Nije jedna, nije druga, nego sve. Sve znamo šta da očekujemo i šta da radimo kada uđemo na teren. Sada se isplatila sva ta borba, sve muke...", zaključila je Jovanovićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jelena Bruks je u uključenju za RTS poručila sudiji da lopta ne laže

Izvor: RTS, 24.Jun.2021

Jelena Bruks, kapiten ženske košarkaške reprezentacije, rekla je u uključenju za RTS da naš tim nije mogao da izgubi duel protiv Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, iako su sudije pogurale domaćina ka trijumfu u poslednjim trenucima. Špankinje ipak nisu iskoristile taj poklon...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.