RTS neće emitovati reklamu Evropskog prvenstva zbog mape Srbije bez Kosova

Izvor: B92, 28.Jun.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS neće emitovati reklamu Evropskog prvenstva zbog mape Srbije bez Kosova

RTS je objavila danas da neće emitovati promotivni materijal Evropskog prvenstva za košarkašice, zbog toga što je u tom materijalu mapa Srbije bez Kosova.

"Iako je samoproglašena država Kosovo članica FIBA, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promo materijale koji su za našu zemlju neprihvatljivi", piše na sajtu RTS-a.

RTS je navela da je, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na Evropsko prvenstvo u košarci za žene, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobila od FIBA paket špica, džinglova i ostalog promotivnog materijala.

Materijal u kojem su predstavljeni gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u košarci se, kako se navodi, nalazi i na zvaničnom sajtu FIBA.

U četvrtak uveče, tokom prenosa utakmice Srbija-Belorusija, više puta je zbog nestanka struje u Zrenjaninu došlo do prekida signala iz španske produkcije koja ga prosleđuje Evroviziji i svim emiterima. Tog producenta signala je angažovala FIBA.

Tokom tih prekida, kako piše RTS, greškom je emitovan jedan kadar promotivnog materijala s grafikom mape Srbije bez Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.