Promovisano EP u krosu u Beogradu

Izvor: B92, 24.Feb.2013, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisano EP u krosu u Beogradu

Na Sajmu turizma u Beogradu u subotu je održana pre prezentacija Atletskog Saveza Srbije, gde je prvi put promovisano Evropsko prvenstvo u krosu.

Promocija je održana na štandu Turističke organizacije Beograda, a tom prilikom o Evropskom prvenstvu u krosu predstavio je generalni sekretar vladajućeg tela srpske atletike Slobodan Branković.

Evropsko prvenstvo u krosu je najveće takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u istoriji atletike koje se održava u Srbiji posle 1962. godine, kada je održano Evropsko prvenstvo na otvorenom. Atletski savez je uveliko ušao u organizaciju ovog događaja, a jedan od partnera, posebno u segmentu promocije nam je Turistička organizacija Beograda“, rekao je Branković.

Branković je, takođe, najavio još neke događaje koji će obradovati sve ljubitelje atletike u našoj zemlji.

Pored Evropskog prvenstva u krosu atletika će ove godine imati još lepih događaja kao što je izgradnja prve atletske dvorane u Srbiji, čije je otvaranje zakazano za 7. decembar, dan pre šampionata. Posebno je značajno za srpsku atletiku što će tom prilikom Beograd posetiti predsednik Međunarodne svetske federacije Lamin Dijak, potpredsednici IAAF lord Sebastijan Kou i Sergej Bubka, svi čelnici Evropske atletike i naravno značajni predstavnici domaćeg sporta. I poslen ovog takmičenja Atletski Savez Srbije će nastaviti sa razvojem kroz organizaciju velikih takmičenja. Plan nam je da se u narednom periodu kandidujemo za Svetsko prvenstvo u polumaratonu, Evropsko prvenstvo u dvorani i Svetsko prvenstvo u dvorani. To su najbolji načini za promociju države , a naravno i grada Beograda“, naglasio je Branković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.