Preminuo Marijan Beneš, bokserski šampion i pesnik

Izvor: Danas, 04.Sep.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Marijan Beneš, bokserski šampion i pesnik

Getty ImagesBokserske rukavice Mohameda Alija Marijana Beneša mnogi, uz čuvenog Mate Parlova, smatraju najboljim bokserom sa prostora bivše Jugoslavije svih vremena. Na evropskom amaterskom prvenstvu 1973. godine u Beogradu osvojio je titulu šampiona Evrope u lako-velter kategoriji, da bi šest godina kasnije to učinio i kao profesionalac. U Jugoslaviji je imao 272 pobede, 16 poraza […] Članak Preminuo Marijan Beneš, bokserski šampion i pesnik se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto fudbalske utakmice nisu bile posećene u Kraljevini Jugoslaviji?

Izvor: Danas, 05.Sep.2018, 08:32

Jugoslovenska dnevna štampa na današnji dan pre 80 godina pisala je dosta o pripremama rođendana Kralja Petra Drugog, koji se grandiozno najavljuje za 6. septembar. Članak Zašto fudbalske utakmice nisu bile posećene u Kraljevini Jugoslaviji? se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Na današnji dan smo slavili kao nikad, savladali smo "Drim tim" (video)

Izvor: Sportske.net, 05.Sep.2018

Ovaj 5. septembar je ostao u veoma lepom sećanju srpskoj košarkaškoj naciji...Pre tačno 16 godina reprezentacija Jugoslavije je ispisala jednu od najlepših stranica u svojoj košarkaškoj istoriji, već tada su pokazali da je 5. septembar dan stvoren za pobede u ovom sportu...Naša reprezentacija...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.