Posthumno priznanje za Bobanu Momčilović Veličković, proglašen i najbolji strelac

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2021, 19:30

Posthumno priznanje za Bobanu Momčilović Veličković, proglašen i najbolji strelac

Streljački savez Srbije (SSS) proglasio je danas posthumno Bobanu Momčilović Veličković za najbolju u 2020. godini, u izboru SSS.

Bobana Momčilović Veličković, koja je u junu iznenada preminula u 31. godini, na Evropskom prvenstvu u Vroclavu krajem februara osvojila zlato vazdušnim pištoljem, a potom bila članica tima koji je izborio titulu ekipnog prvaka Evrope.

Kako je naveo SSS, ostaće upamćena kao jedan od najboljih strelaca vazdušnim pištoljem >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 21.veka, trostruka pojedinačna šampionka Evrope, članica pet ekipa Srbije vazdušnim pištoljem koje su se okitile zlatom u timskoj konkurenciji na prvenstvima Starog kontinenta, finalista Olimpijskih igara, višestruka šampionka države...

U muškoj konkurenciji za najboljeg strelca je, sedmi put uzastopno, proglašen Damir Mikec.

Mikec je na Evropskom prvenstvu u Vroclavu osvojio srebro u miksu vazdušnim pištoljem i bronzu u ekipnom takmičenju, dok je u pojedinačnoj konkurenciji bio šesti.

Za najboljeg trenera izabrana je Jasna Šekarić, koja je u poslednjih nekoliko godina trenirala Bobanu Momčilović Veličković i vodila je do uspeha u Vroclavu.

Usvojene su i rang liste klubova i strelaca po kategorijama i disciplinama za 2020. godinu. Prvo mesto na listi klubova je, kao i prošle godine, osvojio je kragujevački "Čika Mata".
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Streljački savez Srbije proglasio Bobanu Momčilović Veličković za najbolju u 2020.

Izvor: B92, 11.Jan.2021

Streljački savez Srbije proglasio je posthumno Bobanu Momčilović Veličković za najbolju u 2020. godini.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.