Pogledajte remek delo Balotelija za četvrtfinale Italije

Izvor: Kurir, 19.Jun.2012, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte remek delo Balotelija za četvrtfinale Italije

Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se večeras u Poznanju u četvrtfinale Evropskog prvenstva

POZNANJ - Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope pošto je večeras u Poznanju, u trećem kolu C grupe, savladala selekciju Irske sa 2:0 (1:0). Italija je zauzela drugo mesto u grupi i u četvrtfinalu, 24. juna u Kijevu, igraće sa pobednikom D grupe u kojoj su Francuska, Engleska, Ukrajina i Švedska.

Favorizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Italijani su teškom mukom savladali Irce i probili se među osam najboljih timova, nakon što je Španija u Gdanjsku savladala Hrvatsku. Poveli su golom Kasana još u 35. minutu, ali su do kraja strepeli, jer su ih Irci "mučili" do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Fudbaler Milana je nakon odlično izvedenog kornera spretno u skoku glavom sproveo loptu u mrežu Givena. Činilo se da će u nastavku "azuri" lako postići još koji gol, ali su se požrtvovani Irci muški borili, pa su u nekoliko navrata opasno zapretili. Ipak, pogodak olakšanja za konačan trijumf postigao je rezervista Baloteli u samom finišu susreta, nakon što je Endrjus morao van terena zbog parnog žutog kartona. Irci su zaslužili čestitke za izuzetno borbenu igru, pa su se časno oprostili od daljeg takmičenja.

Učinak

Večerašnji meč oigran je na Gradskom stadionu pred oko 40.000 gledalaca, a sudio je Čunejt Čakir iz Turske.

Strelci: Kasano u 35. i Baloteli u 90. minutu.

Žuti kartoni: Balcareti, De Rosi, Bufon (Italija), Endrjus, O"Šej, Sent Ledžer (Irska).

Crveni karton: Endrjus (Irska) u 89. minutu.

Italija: Bufon, Abate, Barzalji, Kjelini (od 57. Bonuči), Balcareti, Markizio, Pirlo, De Rosi, Mota, Di Natale (od 75. Baloteli), Kasano (od 63. Dijamanti).

Irska: Given, O"Šej, Sent Ledžer, Dan, Vord, Mekgidi (od 65. Long), Vilen, Endrjus, Daf, Kin (od 86. Koks), Dojl (od 76. Voters).
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.