Pižon: Severna Irska je favorit u Belfastu!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pižon: Severna Irska je favorit u Belfastu!

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.45 časova igra protiv Severne Irske u Belfastu, možda i odlučujući meč za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon pred taj duel epitet favorita prepustio je domaćinima, koje je naš tim na svom terenu dobio sa 2:1.

“Očekuje nas interesantna, ali i veoma teška utakmica, pred punim tribinama, bučnom irskom publikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i prvi zadatak tokom priprema bio je da igrače upozorim na to i sugerišem da učine sve kako bi se izolovali od pritiska domaće publike”, rekao je selektor Petrović i dodao:

“Imamo iskusne igrače, koji igraju u velikim evropskim klubovima. Od poslednjih deset utakmica, uključujući i ovu u Belfastu, čak devet smo igrali na strani, tako da ne očekujem da nas poremeti faktor gostujućeg terena”.

Selektor "orlova" je povodom optimizma koji vlada u redovima našeg rivala, rekao da ulogu favorita prepušta domaćinu.

“Naši domaćini imaju pravo da budu optimisti i ja im prepuštam ulogu favorita u ovoj situaciji s obzirom da su trenutno ispred nas na tabeli naše kvalifikacione grupe”.

Petrović je na pitanje o beogradskoj utakmici naše reprezentacije i Severne Irske rekao da su ga najviše iznenadili njegovi izabranici.

“Tada su me više iznenadili moji igrači. Nisu počeli meč kako je trebalo i kako smo se dogovorili. Siguran sam da je razlog za to bio u činjenici da smo igrali bez publike i da je ekipa počela meč bez uobičajenog žara koji podgreju navijači. U svakom slučaju, irska reprezentacija ne može da nas iznenadi, svesni smo svih njihovih mana i vrlina”, istakao je Petrović.

Selektor je naglasio da je jako zadovoljan odnosom koji igrači imaju prema obavezama u ovom trenutku.

“To je bio najbolji mogući odgovor ekipe na hendikep koji smo imali zbog izostanka Vidića, Krasića i Žigića. Selekcija Severne Irske, kao i svaka ekipa sa Ostrva, zaslužuje naš maksimalan respekt. Analizirali smo njihove dve utakmice koje su u kvalifikacijama odigrali kao domaćini. I protiv Italije, i protiv Slovenije, remizirali su bez golova, ali nisu bili inferironi. Verujem da smo mi sposobni da ostvarimo cilj”, zaključio je Petrović.

U okviru naše kvalifikacione Grupe C, u petak još igraju Slovenija protiv Estonije, odnosno Farska Ostrva sa Italijom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.