Paraolimpijka Ana Prvulović: Najsrećnija sam žena na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2020, 15:27

Paraolimpijka Ana Prvulović: Najsrećnija sam žena na svetu

Ana Prvulović, naša srebrna paraolimpijka sa Evropskog prvenstva u stonom tenisu sa prošlogodišnjeg šampionata Starog kontinenta u švedskom Helsinborgu obezbedila je direktan plasman sa svetske rang-liste na predstojeće Paraolimpijske igre u Tokiju.

Nakon sjajne igre i velikog uspeha na proteklom evropskom šampionatu u Švedskoj,reprezentativka novosadske "Tvrđave -021" sanjala je samo jedan san >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << – plasman na Paraolimpijske igre, a on joj je potvrđen tako što je Svetska paraolimpijske federacija ozvaničila spisak učesnika na osnovu svetske rang-liste na kojoj je ona u svojoj kategoriji "K-2" bila osma.

Pet medalja u Smederevu

Na turniru "Dana nezaborava", održanom protekle subote u Smederevu, takmičari novosadske Tvrđave su sa osvojenih pet medalja bili najuspešniji.

U kategoriji stojećih (K: 8-10) Aleksej Radukić je bio zlatni dok se srebrnom medaljom okitio Mihailo Radovanović. Bili su uspešni i takmičari Tvrđave u kolicima.

U konkurenciji dama Ana Prvulović (2-5) osvojila je zlato, pobedivši u finalu svoju klupsku drugaricu Sanju Bogunović kojoj je pripalo srebro. Kod muškaraca Mladen Ćirić (2-5) bio je srebrni.

"Moj dan nije više kao što je bio do tog 30. juna. Prosto san mi je ispunjen i mojoj sreći nema kraja. Jedva čekam da selektor naše reprezentacije Zlatko Kesler, koji mi je prvi preneo ovu dugo čekanu i najlepšu vest,ujedno i čestitao na plasmanu na najveću sportsku smotru na planeti, obelodanim plan priprema i da zajedno sa našim ostalim paraolimpijcima prionem na posao. Moram da priznam, meni ovo odlaganje Paraolimpijade ide u prilog jer će nam dodatnih godinu dana rada i te kako dobro doći. Imam punu podršku rukovodstva i članova mog kluba koji će mi takođe pomoći da dođem do što bolje forme i da naredne godine u Tokiju što bolje prezentujem ne samo svoj klub, nego i našu zemlju. Mogu samo da obećam da ću sve uraditi da u svojoj kategoriji postignem što bolji rezultat, a ako mi se ukaže prilika, i da napadnem i neku od medalja" – kaže novo lice naše paraolimpijske reprezentacije Ana Prvulović.

Niko nije ni slutio da će naš najmlađi stonoteniski klub iz Novog Sada "Tvrđava – 021“ za dve i po godine imati dve srebrne medalje sa evropskog šampionata jer se osim Ane Prvulović prošle godine u Helsinborgu srebra domogao i Boris Stoiljkoviće ali u ekipnoj konkurenciji u tandemu sa Zrenjanincem Goranom Prelićem i predstavnicom na paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine.

Anu je do svih ovih uspeha briljantno vodio mlad stonoteniski stručnjak i trener našeg nacionalnog tima Srđan Tomičić.

"Ovo je prevashodno njen lični uspeh a i našeg kluba. Uspeli smo da u pravo vreme podignemo formu da stignemo do srebrnog odličja na proteklom evropskom šampionatu i da u kontinuitetu držimo visok plasman na Svetskoj rang-listi stonoteniserki u kategoriji dva koji je nas je direktno odveo na paraolimpijske igre u Tokiju. Kad se čoveku ostvari jedan san, onda on počinje da sanja i drugi a to je i osvajanje paraolimpijske medalje. Verujem da ćemo i ovaj poslednji san zajedno i dosanjati" – optimista je njen klupski trener i trener reprezentacije Srđan Tomičić.

Osim Ane Prvulović (K-2), na Paraolimpijske igre u Tokiju 2021. godine direktno su se plasirali i naši već provereni paraolimpijci, osvajači medalja sa svih evropskih i svetskih takmičenja – Borislava Perić Ranković (K-4),Nada Matić (K-4), Mitar Palikuća (K-5) i Goran Perlić (K-2).

Spisak naših paraolimpijaca za Tokio mogao bi i da se proširi nakon kvalifikacionog Svetskog kupa u Laškom koji bi trebalo da bude održan u maju sledeće godine.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.