POSLE KRAHA U KATARU: Luis Enrike je bivši,  Španci već našli novog selektora (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2022, 09:29

POSLE KRAHA U KATARU: Luis Enrike je bivši, Španci već našli novog selektora (FOTO)

Ekspresno rešenje.

Luis Enrike je bivši selektor Španije. Krah u Kataru i eliminacija od Maroka u osmini finala Mundijala samo su ubrzali odluku o rastanku, jer mu je ugovor isticao na kraju 2022. godine.

Nije ima uspeha Enrike na španskoj klupi. Na Evropskom prvenstvu u Engleskoj prošle godine Furija je stala u polufinalu, gde je ispala na penale od Italije, a sada je u Kataru ponovo zaribala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na beloj tački, samo ovog puta dva koraka ranije i to od Maroka.

Mundijal je sjajno počeo za Špance, demolirali su Kostariku sa 7:0, ali posle toga više ništa nije valjalo. Remizirali su sa Nemačkom, da bi izgubili od Japana, što im je, ipak, donelo povoljan žreb, kako se činilo, jer su išli na Maroko....

Španski savez ne sedi skrštenih ruku i već do kraja ove nedelje imenovaće novog selektora.

Kako pišu mediji na Pirinejima, najveće šanse da postane novi selektor Crvene furije ima Luis De la Fuente, aktuelni strateg mlade reprezentacije Španije. On je osvajao evropske titule vodeći generaciju od 19 godina 2015, pa istu dve godine kasnije do krune u konkurenciji igrača do 21. godine.

Luis de la Fuente umutoza wabatarengeje imyaka 21🇪🇸 arahabwa amahirwe yo gusimbura Luis Enrique mu ikipe nkuru. Ariko hari nandi mahitamo federasiyo ifite. 🇪🇸 yo gusimbuza uyu mutoza.

Nyuma yuko Luis Enrique Atazakomeza kuba umutoza wikipe y'igihugu ya Esipanye.

Ubyakiye gute? pic.twitter.com/qw6jf9awE7

— ENERGY RADIO (RW) (@ENERGY888FM) December 8, 2022

Potom je De la Fuente predvodio špansku olimpijsku selekciju u Tokiju, koja je izgubila u finalu od Brazila. U klupskoj karijeri vodio je u dva navrata Atletik Bilbao i jednom Alaves.

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

Pogledajte kako izgleda Polina Grecki, ćerka hokejaške legende Vejna Greckog
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Luis de la Fuente menja Luisa Enrikea na mestu selektora Španije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022

Sportski direktor Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Hoze Francisko Molina, predložio je danas da Luis de la Fuente bude novi selektor nacionalnog tima, pošto je Luis Enrike podneo ostavku, saopšteno je danas iz RFEF-a...Luis Enrike ranije danas podneo je ostavku posle eliminacije Španije od Maroka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.