Izvor: RTS, 25.Jun.2022, 22:05

"Orlićima" korneri presudili, propao plasman u polufinale i na SP

Mlada reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina) poraženi su od selekcije Austrije sa 3:2 u poslednjem meču Grupe B na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.
Nije uspela Srbija da dođe do pobede, a ni do nerešenog rezutlata protiv selekcije Austrije u poslednjem meču grupne faze na EP.

Pored plasmana u polufinale takmičenja, Srbija je porazom od Austrije završila na poslednjem mestu, čime je ostala i bez plasmana u doigravanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Svetsko prvenstvo.
Sva tri gola, "orlići" su primili nakon prekida, konkretno nakon kornera, koji su bili kobni i koji su u velikoj meri uticali na rezultat. 
Nakon prvih 45 minuta meča, Austrija je zadovoljnija otišla na pauzu za poluvreme.
Srbija je bila bolji rival, više puta pretila po gol rivala, ali nije uspela da ode na pauzu sa prednošću.
Protivnik je prvi stigao do gola, pošto je pogodio gol nakon prekida.
Demir je u 25. minutu centrirao i u petercu pronašao Kuerfelda, koji glavom postiže pogodak.
Od tog momenta, Srbija je zaigrala još konkretnije i ofanzivnije, što je rezultovalo promenom rezultata.
Igrao se drugi minut nadoknade, kada je Knežević probio po desnoj strani, uputio oštru loptu u peterac, a tamo je prvo kači Ajdar, a u mrežu prosležuje Lazetić.
Imala je Srbija šansa da već u sledećem napadu napravi preokret, ali je šut spoljnim delom stopala Ajdara, vrhovima prstiju odbranio golman Austrije. 
Drugo poluvreme donelo je pregršt golova, nažalost, više u mreži Lukića.
u 56. minutu, Kuerfild se ponovo najbolje snašao u petercu Srbije i ovoga puta nogom prosledio loptu u mrežu.
Deset minuta kasnije, Austrija stiče dva gola prednosti, ponovo nakon kornera.
Sada već po pravilu Demir šalje oštru loptu, a ovoga puta se najbolje snalazi drugi štoper, Valner, koji donosi velikih 3:1 za Austriju.
Zaigrala je Srbija od tog momenta na sve ili ništa, ali je nedostajalo kvaliteta, sreće i koncentracije u samoj završnici, kako bi se izbegao poraz.
U 88. minutu, nakon centaršuta sa desne strane, Gordić nekako prosleđuje loptu do Ratkova, koji postiže pogodak i daje Srbiji nadu.
Ipak, do kraja meča se rezultat nije menjao. 
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Omladinci Srbije porazom završili učešće na Evropskom prvenstvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2022

Fudbalska reprezentacija Srbije do 19 godina poražena je večeras od Austrije sa 3:2, u meču poslednjeg, trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.