Odveo reprezentaciju na EURO pa odmah dao otkaz

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 10:50

Odveo reprezentaciju na EURO pa odmah dao otkaz

Jaroslav Šilhavi podneo je ostavku na mesto selektora Češke neposredno nakon što je izborio plasman na Evropsko prvenstvo 2024.

Česi su "vizu" za Nemačku izborili u poslednjem kolu ubedljivom pobedom nad direktnom konkurentom za plasman Moldavijom 3:0.

David Dudera u 14, Tomaš Čori u 72. i Tomaš Souček u 90. su redom pogađali za Čehe za veliko slavlje u Olmucu i drugo mesto u grupi iza Albanije (po 15 bodova, ali slabiji međusobni učinak).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ipak, Česi su ostali bez selektora koji je dan pre odlučujuće utakmice zbog kršenja discipline iz ekipe izbacio trojicu fudbalera: Vladimira Kufala, Jakuba Brabeca i Jana Kuhtu, nakon što su izašli u noćni klub u subotu uveče.

"Pritisak je bio ogroman, ponekad ga nisam razumeo. Iako smo srećni, pre utakmice smo moj štab i ja odlučili da nećemo nastaviti da radimo u reprezentaciji. O tome sam obavestio predsednika saveza Petra Fousku. Pritisak je bio ogroman, to je uticalo na našu odluku", rekao je Šilhavi posle plasmana na EP.

Šilhavi je vodio Češku od 2018. godine, a često je kritikovan zbog načina igre.

Sa 58 je drugi u istoriji po broju utakmica na klupi Češke iza Karol Bruknera sa 77 puta.

Zabeležio je 28 pobeda, deset remija i 20 poraza, a na prethodnom EURO je stigao do četvrtfinala.

Na žrebu za EP 2024. Česi će biti u trećem "šeširu" sa Škotskom, Slovenijom, Slovačkom i verovatno Švajcarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.