ORLOVI ČEKAJU GRUPU: Danas u Dablinu žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2018, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ORLOVI ČEKAJU GRUPU: Danas u Dablinu žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo (FOTO)

Srbija ne može da igra sa Kosovom.

U glavnom gradu Republike Irske, Dablinu, danas će biti održan žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. Srbiju će u Dablinu predstavljati predsednik Fudbalskog saveza Slaviša Kokeza, selektor Mladen Krstajić, generalni sekretar Jovan Šurbatović i direktor reprezentacije Darko Kovačević.

MIRKOVIĆ U DODATNOM PROBLEMU: Pored bruke u Lučanima ostao i bez VAŽNOG igrača (FOTO)

BOMBA RADETA KRUNIĆA: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prelepa GOLČINA Srbina u Seriji A (VIDEO)

Zbog određenih političkih tenzija između nekih zemalja, žreb za kvalifikacione grupe će biti poludirigovan, pa selekcija Orlova neće moći da bude u istoj grupi sa takozvanim Kosovom, sa kojim ne može da igra ni reprezentacija Bosne i Hercegovine. Ista je situacije i kada su u pitanju potencijalni dueli Jermenije i Azerbejdžana, Rusije i Ukrajine, odnosno Gibraltara i Španije.

Evropski šampionat 2020. godine igraće se čak u 12 država, na isto toliko stadiona. Mečevi grupne faze, osmine finala i četvrtfinala igraće se u: Glazgovu (Škotska), Dablinu (R. Irska), Kopenhagenu (Danska), Budimpešti (Mađarska), Bukureštu (Rumunija), Bilbau (Španija), Amsterdamu (Holandija), Sankt Peterburgu (Rusija), Rimu (Italija), Minhenu (Nemačka) i Bakuu (Azerbejdžan).

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.