OGLASIO SE KLUB: Najbolji u Evropi napustio Zvezdu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2023, 13:29

OGLASIO SE KLUB: Najbolji u Evropi napustio Zvezdu

Bio je MVP Evropskog prvenstva za juniore.

Juniorski košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Topić igraće do kraja sezone na pozajmici u Megi, saopštio je beogradski klub.

Topić je član Crvene zvezda, a tokom drugog dela prošle sezone igrao je na pozajmici u OKK Beogradu, gde je prosečno beležio 18,1 poena i 4,8 asistencija u KLS, kao i 17,2 poena i 6,3 asistencija u SLS.

On je ponikao u novosadskom klubu Difens, da bi početkom 2020. potpisao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << višegodišnji stipendijski ugovor sa Crvenom zvezdom. Tokom sezone 2021/2022. počeo je da trenira sa prvim timom "crveno-belih", a prvi zvanični nastup za seniore upisao je u martu 2022. godine.

Topić je nedavno sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na EP u Nišu za igrače do 18 godina. On je bio proglašen za MVP-a kontinentalnog šampionata, a izabran je i u najbolju petorku EP. Na sedam nastupa prosečno je upisivao 15,3 poena i 5,1 asistenciju.

Topić je prošle sezone bio najkorisniji igrač kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige u Beogradu, kao i član idealne petorke završnog turnira u Kaunasu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.