Novi uspeh Markovića - dve zlatne medalje u Mađarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022, 13:56

Novi uspeh Markovića - dve zlatne medalje u Mađarskoj

Srpski reprezentativac u benčpres-u Živorad Žika Marković ostvario je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu WPC/AWPC federacije održanom u Mađarskoj, gde je osvojio dve zlatne medalje.med

Marković je u dve disciplline podigao najvišu kilažu - u RAW 130 kilograma i EQ 145 kilogama.

Na takmičenju učestvovali su sportisti iz 20 evropskih zemalja, te je konkurencija bila velika.

"Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povrede sam podigao nešto manju kilažu, ali sam ipak bio prvi", zadovoljan je bio Marković posle takmiočenja.

Samo par nedelja ranije Marković je na Evropskom prvenstvu u Austriji već osvojio dve zlatne medalje, a pre toga je postao prvak Moskve na takmišnjem Svetskom kupu.

Takmiči se u kategoriji 83-90 kilograma.

Sprema se za Svetsko prvenstvo na jesen u Berlinu, gde želi da osvoji titulu.

"Želja mi je, takođe, da oborim svetski rekord i podignem 171 kilogram u svojoj kategoriji", rekao je Marković, koji dodaje da Srbija ima dobre benčpres takmičare i može se smatrati jakom zemljom u tom sportu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.