Niškom legionaru srebro na Evropskom prvenstvu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niškom legionaru srebro na Evropskom prvenstvu

Član kluba Legionari iz Niške Banje Milan Grozdanović osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope u “powerliftingu” održanom minulog vikenda u mađarskom gradu Đula. Ukupna podignuta težina od 570 kilograma među seniorima do 75 kilograma bila je dovoljna za drugo mesto.

“Powerlifting” ili dizanje tegova je sport maksimalne snage koji obuhvata tri vežbe - čučanj, “bench press” i mrtvo dizanje, a cilj je podići najveću težinu u ukupnom zbiru. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Jedini Nišlija na šampionatu Evrope Milan Grozdanović podigao je 200 kg na čučnju, 135 na “bench pressu” i na mrtvom dizanju 235 kg. Jako strogo suđenje obeležilo je ovo takmičenje, pa pokušaj na čučnju od 210 kg niškom dizaču tegova nije priznat, kao i pokušaj za obaranje svetskog rekorda od 141 kg na “bench pressu”.

Ove težine bi bile dovoljne za najsjajnije odličje, ali posle podeljene odluke sudija nisu priznate, pa je zlato osvojio Tomaš Miloš iz Poljske sa ukupnom težinom od 582.5 kg.

Konstantno sam bio blizu vodećeg takmičara, čak sam imao i pokušaj od 250 kg na mrtvom dizanju, što bi mi donelo zlato, ali telo jednostavno nije htelo. Na svakom takmičenju sam sve bliži zlatu, raduje me to, pa nastavljam sa pripremama za naredne izazove i nadam se najvišem plasmanu - istakao je Grozdanović.

Već krajem jula ga očekuje takmičenje u Slovačkoj – Viktorija Kup u mrtvom dizanju, a zatim septembra Svetsko prvenstvo koje će se održati u Srbiji u Knjaževcu.

Karijera Grozdanovića je u konstantnom napretku, a ove godine je već postao balkanski i evropski rekorder.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.