Na pomolu zajednička kandidatura za EP?

Izvor: RTS, 17.Sep.2012, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu zajednička kandidatura za EP?

Zajednička liga na prostorima bivše SFRJ možda nije realnost, ali zajednička kandidatura za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine možda je i izvodljiva. Kako prenose pojedini domaći meidiji, na dvodnevnom sastanku u Budvi, gde će biti prisutni predstavnici saveza okolnih država, razgovaraće se i o tom predlogu.

Budva bi mogla da predstavlja prekretnicu kada je fudbal na ovim prostorima u pitanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kako prenosi Sportal.rs na dvodnevnom sastanku, koji je počeo danas, u tom crnogorskom gradu, između ostalog, razmatraće se ideja da zemlje bivše Jugoslavije zajedno podnesu kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2020. godine.

Sastanak u Budvi se održava u organizaciji Uefe, a osim predstavnika FSS, prisustvovaće fudbalski funkcioneri  Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Osim o zajedničkoj kandidaturi za EP teme razgovora biće i format takmičenja u Ligi šampiona, usluge i vidovi saradnje Uefe sa nacionalnim savezima, i odnosima sa Fifom, izveštaj o finansijskom fer-pleju, kao i mnoge druge teme.

Srpsku delegaciju predvode predsednik FSS Tomislav Karadžić, generalni sekretar Zoran Laković i član Izvršnog odbora Ivan Čurković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.