Na današnji dan - Neponovljivi volej Marka Van Bastena (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Jun.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na današnji dan - Neponovljivi volej Marka Van Bastena (video)

Pre tačno 28 godina, legedanrni holandski napadač je u finalu Evropskog prvenstva u Zapadnoj Nemačkoj protiv SSSR-a postigao jedan od najlepših golova u istoriji fudbala.

Van Bastenova volejčina je sigurno jedan od najgledanijih fudbalskih poteza ikada, evo već skoro tri decenije se vrti po TV špicama širom sveta, ali spada u kategoriju onih koji nikada ne mogu da dosade jer se gotovo posle svakog gledanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << stiče utisak da prkosi zakonima fizike.

Holandija je u tom finalu, odigranom 25. juna 1988. godine na Olimpijskom stadionu u Minhenu, savladala SSSR sa 2:0, Van Basten je ovom golčinom iz 54. minuta meča postavio konačan rezultat, pre toga je Rud Gulit doveo 'Oranje' u vođstvo.

Osvajanje titule šampiona 'starog kontinenta' iz '88 je jedini trofej Holanđana na velikim takmičenjima. Kako je izgledao put 'Lala' ka tronu Evrope čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Na današnji dan - Piksijeve majstorije i poslednja pobeda bivše Juge na Mundijalima! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Jun.2016, 14:25

Jednu od najznačajnijih pobeda u svojoj istoriji fudbalska reprezentacija Jugoslavije ostvarila je na današnji dan pre 26 godina u osmini finala Mundijala odigranog u Italiji...Poslednju pobedu na međunarodnom takmičenju fudbalska reprezentacija SFRJ upisala je na današnji dan pre tačno 26 godina...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.