NA NISKE SMO GRANE PALI: Delfini moraju kroz kvalifikacije da se izbore za Evropsko prvenstvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2023, 10:14

NA NISKE SMO GRANE PALI: Delfini moraju kroz kvalifikacije da se izbore za Evropsko prvenstvo

Bolna istina.

Vaterpolo reprezentacija Srbije moraće kroz kvalifikacije da se izbori za plasman na Evropsko prvenstvo. Ono što je bilo nezamislivo poslednjih godina, ali i decenija sada je realnost.

Nakon povlačenja šestorice veličanstvenih, povukao se i legendarni selektor Dejan Savić, pa je usledila potpuna rekonstrukcija tima.

Ali takođe, tokom leta je usledio i neugodan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastup na Evropskom prvenstvu u Splitu, gde su delfini porazom u osmini finala na kraju zauzeli deveto mesto, pa ih sada očekuju kvalifikacije za novi šampionat Evrope.

Tim sada predvodi selektor Uroš Stevanović i neće imati nimalo lak posao, ovog leta će se igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, od 22. do 25. juna, a domaćini su Malta, Turska, Holandija i Slovenija.

Srbija se nalazi u prvom šeširu, pa neće igrati sa Rumunijom, Holandijom i Nemačkom, a imena rivala će saznati 1. aprila.

I dok su poznati detalji o kvalifikacijama, još uvek nije poznat tačan datum šampionata u Izraelu. Najpre je bilo planirano da se igra u oktobru, a velika je verovatnoća da će organizatori ipak rešiti da bude u januaru 2024. godine.

EVROPSKO PRVENSTVO U IZRAELU:

Sigurni učesnici: Hrvatska, Mađarska, Španija, Italija, Grčka, Francuska, Crna Gora, Gruzija i Izrael

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO:

Prvi šešir: Srbija, Rumunija, Holandija, Nemačka

Drugi šešir: Malta, Slovačka, Slovenija, Litvanija

Treći šešir: Švajcarska, Turska, Ukrajina, Poljska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.