Ministarstvo želi da pomogne strelcima, ali..

Izvor: Mondo, 14.Feb.2013, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo želi da pomogne strelcima, ali..

Ministarstvo omladine i sporta saopštilo je da će se truditi da pronađe rešenje za odlazak strelaca na Evropsko prvenstvo u Danskoj, ali je istaklo da se budžetska sredstva ne mogu koristiti za podmirenje dugova.

"Ministarstvo omladine i sporta će u narednim danima tragati za rešenjem za problem koji nikako nije napravilo, ali, zbog interesa naših sportista i naše države, učinićemo sve da se rešenje pronađe", navodi se u saopštenju.

"Napominjemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da budžetska sredstva iz redovnih programa za finansiranje granskih sportskih saveza ne mogu da budu korišćena za plaćanje dugova, već samo za programske aktivnosti", ističe se u saopštenju.

Prijava Streljačkog saveza Srbije za učešćem na Evropskom prvenstvu suspendovana je zato što savez nije izmirio dug Evropskoj streljačkoj konfederaciji (ESK) posle Evropskog prvenstva u gađanju pokretnih meta u Beogradu 2011. godine.

Taj dug iznosi 47.900 evra, i to je deo kotizacije koji Streljački savez nije uplatio ESK.

Streljački savez je organizaciju EP u Beogradu prepustio Streljačkom savezu za leteće mete, ali je ostao odgovorno lice pred ESK. Problem je nastao pošto je glavni organizator posle toga umro, a novac nije mogao da se uplati do kraja ostavinske rasprave.

Ministarstvo omladine i sporta je obavešteno o ovom problemu i ministarka Alisa Marić je

odmah pisao predsedniku Evropske streljačke konfederacije, koji je samo produžio rok za otplatu

duga, tako da je rok sa 15. pomeren na 20. februar.

"Nezadovoljstvo u Ministarstvu omladine i sporta ovom novonastalom situacijom je utoliko veće, jer je ono u prethodnim godinama na vreme ispunjavao sve programe Streljačkog saveza (redovno finansiranje programa strelaca, kampova, stipendija, nacionalnih priznanja i nagrada)", navodi se u

saopštenju.

(Beta, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.