Izvor: B92, 13.Feb.2013, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Situacija je teška, OKS redovan"

Sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije Nikola Kuljača rekao je da je moguće odsustvo strelaca sa Evropskog prvenstva u Danskoj "izuzetno loše".

On je dodao da pored svega, nacionalno telo ispunjava svoje obaveze.

"Situacija je izuzetno loša. Sama činjenica da je učešće strelaca, koji su nam sa Igara u Londonu doneli dve od četiri medalje, na ovogodisnjem Evropskom prvenstvu dovedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pitanje, je vrlo zabrinjavajuća", napisao je Kuljača u mejlu agenciji Beta.

Strelci su se danas obratili za pomoć državnom vrhu i OKS da im pomogne oko isplaćivanja duga prema Evropskoj streljačkoj konfederaciji (EKS) od 47.000 evra. Zbog tog duga suspendovana je prijava Streljačkog saveza Srbije za Evropsko prvenstvo u Danskoj.

Dug je nastao posle Evropskog prvenstva u gađanju glinenih golubova u Beogradu 2011. godine, pošto organizator nije platio deo kotizacije učesnika EKS-u. Streljački savez kao zaseban entitet ne može da plati taj novac.

"OKS kroz svoje programe, koji se najvećim delom finansiraju iz budžeta Ministarstva omladine i sporta, brine o redovnim programima naših vrhunskih sportista, njihovim pripremama, medicinskoj zaštiti, putovanju na takmičenja. Ta takmičenja se realizuju bez ikakvih dugova i zastoja", naveo je Kuljača.

Streljački savez Srbije suspendovao je zbog neisplaćenih dugova, pa je srpskom streljačkom timu zabranjeno učešće na EP u Danskoj (25. februara do 3. marta).
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kuljača: Situacija sa strelcima je izuzetno loša

Izvor: Blic, 13.Feb.2013

Sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije, Nikola Kuljača rekao je da je mogući neodlazak strelaca na Evropsko prvenstvo u Dansku "izuzetno loš", ali i da OKS svoje obaveze ispunjava..."Situacija je izuzetno loša. Sama činjenica da je učešće strelaca, koji su nam sa Igara u Londonu doneli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.