Matić pred odlazak u Dansku: Nismo domaćinski tim, dokazaćemo se i van Beograda

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić pred odlazak u Dansku: Nismo domaćinski tim, dokazaćemo se i van Beograda

Srpska rukometna reprezentacija otputovaće u petak u Dansku na Evropsko prvenstvo, a selektor "orlova" Vladan Matić obećao je navijačima i domaćoj javnosti veliku borbu za što bolji plasman.

"Izuzetno verujem u igrače, i pokazali smo da posedujemo timski duh. Očekujem prijatno prvenstvo za reprezentaciju Srbije. Pokazaćemo da mi nismo domaćinska ekipa, da znamo da igramo i van Beograda, verujem da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će narod biti ponosan na nas", rekao je Matić, koji se osvrnuo na igrački kadar.

"Na spisku je trenutno 19 igrača, u Dansku ide 18, a jedan ostaje u Beogradu i čeka poziv u slučaju povrede. Taj igrač zna da ne ide, ali neću spominjati imena dok se ne završi i poslednji trening pred odlazak. Stavili smo do znanja igračima da smo svi tim", rekao je Matić.

Reprezentativac Petar Nenadić je svestan izazova, pošto će rivali Srbije biti Francuska, Poljska i Rusija u grupi C.

"Nalazimo se u grupi smrti, jer su tu ekipe koje su osvajale sve moguće evropske, svetske i olimpijske medalje, moramo da verujemo u sebe, da se borimo za medalju. Ipak, to neće biti moguće ako ne budemo svi zdravi. Takođe, veliko samopouzdanje stekli smo na poslednje dve utakmice. Igrali smo dobro u Skoplju, pobedili domaćine Makedonce i Crnu Goru, posle toga mogu reći da sam veliki optimista", rekao je Nenadić.

On je spreman da iznese teret velikih očekivanja.

"Iskreno, ovo je prvi put da sam sto posto sigurno igrati u reprezentaciji, pričao sam sa selektorom, spreman sam za sav teret koji me čeka, ima tu naravno još igrača koji će pomoći reprezentaciji, nisam sam. Ne opterećujem se svojom igrom, već se koncentrišem na to da ispunim svaki zadatak selektora Matića", istakao je Nenadić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Matić pred odlazak u Dansku: Nismo domaćinski tim, dokazaćemo se i van Beograda

Izvor: Dzungla.org, 09.Jan.2014

Srpska rukometna reprezentacija otputovaće u petak u Dansku na Evropsko prvenstvo, a selektor „orlova“ Vladan Matić obećao je navijačima i domaćoj javnosti veliku borbu za što bolji plasman.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.