Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2015, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukasti krst na travnjaku Poljuda

Na terenu splitskog stadiona Poljud tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2016. godine između Hrvatske i Italije primjećen je višemetarski kukasti krst ucrtan u travi.

U poluvremenu utakmice djelatnici stadiona su pokušali popraviti taj dio travnjaka ali se i u drugom poluvremenu utakmice znak mogao vidjeti.

Talijanski novinari koji su na Poljudu pratili utakmicu u svojim prijenosima više su puta rekli kako je na travnjaku stadiona primjećena "svastika".

Utakmica je odigrana bez gledalaca zbog kazne domaćinima zbog rasističkog navijanja na prethodnim utakmicama.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kukasti krst na travi Poljuda

Izvor: RTS, 12.Jun.2015

Utakmicu između Hrvatske i Italije obeležio kukasti krst iscrtan na travi Poljuda. Slična situacija dogodila se i 2006. godine. . .Hrvatska i Italija odigrale su 1:1 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine,...

Nastavak na RTS...

U toku istraga o kukastom križu na Poljudu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jun.2015, 15:40

Splitska policija započela je kriminalističko istraživanje kako bi otkrila tko je prije kvalifikacijske nogometne utakmice između Hrvatske i Italije na travi poljudskog stadiona napravio znak kukastog križa..."Kukasti križ je na jugozapadnom dijelu travnjaka uočen krajem prvog poluvremena kada...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.