Kritičari oduševljeni filmom Isterivači duhova

Izvor: B92, 14.Jul.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritičari oduševljeni filmom "Isterivači duhova"

Kako je bilo malo onih obožavatelja fudbala koji su pre završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj svrstavali reprezentacije Islanda i Velesa u sam vrh, toliko je bilo i malo filmskih zaljubljenika koji su od nove verzije Isterivača duhova očekivali kvalitetan film.

Ali, očigledno se događa suprotno. Kritičarska presuda je pala: novi „Isterivači duhova“ su pobrali hvalospeve filmskih poznavalaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Magazin Time proglašava film „Sjajnim!“, New York Times oduševljen je novom ženskom glumačkom ekipom („Girls rule!“), ugledni kritičar Piter Trevers iz Rolling Stonea ističe glumice kao najjaču kariku filma s posebnim naglaskom na Kejt Mekinon, a Washington Post naziva film „Pravom letnjom zabavom!“.

Domaća publika verodostojnost navedenih kritika moći će da proveri već za dve nedelje– od 28. jula – kada Isterivači duhova konačno, nakon 30 godina čekanja, dolaze i na naša platna!

Popularna internet stranica rottentomatoes.com godinama se bavi prikupljanjem kritika filmskih kritičara širom sveta iz svih relevantnih medija bez obzira radilo se o novinama ili internet portalima. Svaki film mora zadovoljiti određene kriterije kako bi se proglasio „svežim“ (eng. „fresh“) što znači da više od 60% prikupljenih kritika moraju biti pozitivne kako bi film dobio dobru ocenu i preporuku za gledanje u bioskopima.

Isterivači duhova u ovom trenutku imaju preko 75% pozitivnih kritika čime debelo premašuju potrebni kriterijum uprkos činjenici što je njihova prva bioskopska najava pre nekoliko meseci izazvala burne i uglavnom negativne reakcije buduće bioskopske publike.

Podsetimo, u akcionoj komediji Isterivači duhova Melisa Mekarti i Kristen Vig , Kejt Mekinon i Lesli Džons su četiri naučnice koje, kako bi pokušale da zaustave najezdu duhova koji opsedaju Njujork, oformljuju grupu naziva „Isterivači duhova“ u kojoj im se uskoro pridružuje i njihov sekretar kog tumači Kris Hemvort. Film je režirao Pol Feig koji je kombinovao sve elemente paranormalnih bitaka koje su proslavile originalnu franšizu uz plejadu novih i ponešto starih likova. Tako će se uz već spomenute u ostalim ulogama pojaviti Endi Garsia, Majkl Kenet Viliams, Den Akrojd, Sigurni Viver i Bil Mari.

Akciona komedija Isterivači duhova u domaće bioskope stiže 28. jula!

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.