Kraj grupne faze Evropskog prvenstva u Nišu, Turkinje gubitnice uprkos pobedi [foto]

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj grupne faze Evropskog prvenstva u Nišu, Turkinje gubitnice uprkos pobedi [foto]

Ni pobeda u poslednjem meču na Evropskom prvenstvu nije mogla da spasi Tursku ispadanja već u prvoj fazi. Neočekivani zaplet u niškoj grupi iznedrio je heroine u vidu košarkašica Mađarske, koje su uprkos svim prognozama svoje mesto našle u četvrtfinalu.

Pobedom nad Slovenijom poslednjeg dana takmičenja Italijanke su u osmini finala izbegle Belgiju, selekciju koja se pre početka prvenstva kotirala kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prvi favorit za osvajanje turnira, ali je u grupi “smrti” doživela dva poraza. Italijanke bi tako trebalo da, makar na papiru, imaju lakši posao, pošto će se nadmetati sa Rusijom, ekipom koja je na ovom turniru savladala samo Belorusiju.

Tako će se Slovenija u svom prvom nastupu u nokaut fazi Evropskog šampionata sastati upravo sa Belgijom. Nisu Slovenke u meču sa Italijom igrale kao da im je meč jako važan i već su bile glavom u osmini finala, a kapiten Nika Barić ocenila je da im je nedostajalo energije.

Danas nismo imale energiju i teško nam je bilo da igramo. Bilo je teško igrati protiv Italije, one su sjajna ekipa i želim im sve najlepše - rekla je Barić.

Mađarice su doživele poraz, ali potpuno bezbolan, s obzirom na to da su još drugog dana takmičenja obezbedile sebi četvrtfinale, iako su pre početka takmičenja bile svrstavane među potpune autsajdere. Zato i ne čudi što utakmicu zakazanu za 4. jul selektor Mađarica Norbert Zekeli vidi kao utakmicu života.

Ovo je bila utakmica pripreme za ono što nas tek očekuje, a to će biti možda i najvažnija utakmica naših života - Zekeli.

Ukoliko ponove igru iz duela sa Slovenijom i Italijom, Mađarice imaju lepu šansu da se nađu u borbi za medalju, s obzirom na to da će im rival biti bolji tim iz duela Velike Britanije i Crne Gore. Nikada u svojoj istoriji nijedna od ove dve selekcije nije se popela na podijum na evropskim šampionatima i dok je tim sa ostrva prilično lako prošao grupu, “komšinice” su se provukle kroz iglene uši.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.