Kovačević: Momci su se borili lavovski, želim im da osvoje bronzu!

Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević: Momci su se borili lavovski, želim im da osvoje bronzu!

“Da je neko pre početka rekao da ćemo igrati polufinale i biti ravnopravni protiv Rusije, mnogi ne bi verovali…”, poručio je srpski selektor

Žal za finalom ostaje, ali Srbija mora da bude ponosna na svoju futsal reprezentaciju, koja će u subotu od 18.30 igrati meč za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Takvo je mišljenje i srpskog selektora Ace Kovačevića, koji je apsolutno zadovoljan sa onim što je njegova selekcija pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u večerašnjem, ali i svim prethodnim mečevima na turniru.

"Da je neko pre početka rekao da ćemo igrati polufinale i biti ravnopravni protiv Rusije, mnogi ne bi verovali…. Momci su se borili lavovski, nismo imali koncetraciju. Opteretili smo preveliki broj igrača, bilo bi lakše da smo ih imali više u rotaciji. Posle toga se povredio i Kocić, koji nije mogao da igra u finišu. Rusi su imali pet faulova, a mi nismo imali snage da jedan na jedan iznudimo još jedan faul. Rusima želim sreću, a našim igračima da se odmore i u subotu osvoje bronzanu medalju".

Opterećenje kako u fizičkom, tako i na psihološkom planu bilo je gotovo neizdrživo za dva tima.

"To su bili veliki napori, Kocića su uhvatili veliki grčevi. Jednostavno je bilo preveliko opterećenjei nije imao snage da nastavi meč".

Finale ostalo san, srpski Spartanci pali pred brazilskom Rusijom (VIDEO)

Želja je bila ogromna.

"Mi uvek imamo veliki motiv, iako je ova utakmica bila teška za nas. Sve ekipe su odlične, prvak sa prošlog prvenstva je otišao kući, jedna Portugalija… Za nas je i ovo uspeh, ali ćemo učiniti sve da se borimo za medalju ukoliko nam se ukaže prilika".

Srbija se sjajno suprostivala jednom sjajnom rivalu kao što je Rusija.

"Publika je sve to mogla da vidi. Stvorili smo dosta dobrih šansi iz igre, a golove smo primali zbog pada koncetracije i lošije fizičke pripreme u odnosu na Rusiju. Jednostavno, ako su igrači malo manje fizički spremniji, dovoljna je sekunda da vas kazne. Arena može da bude ponosna na sve ovo što su igrači pokazali, kako večeras tako i u prethodnim mečevima. Ovo nikoga nije ostavilo ravnodušnim", zaključio je Kovačević.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.