Izvor: Radio 021, 20.Feb.2020, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši ubedljivi protiv Finske na početku kvalifikacija za EP

Košarkaši Srbije uspešno su počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine, pošto su sa 80:58 kao gosti savladali ekipu Finske.

Time je selektor "orlova" Igor Kokoškov debitovao pobedom, a Srbija je u laganom ritmu stigla do ubedljive pobede.

Srbija je u Espuu dominirala od prvog do poslednjeg minuta, a prednost je u jednom trenutku iznosila gotovo 30 poena. Uprkos lošem šutu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tri poena, Srbija je snažnom odbranom održavala, pa i uvećavala prednost, dok su Finskoj zaustavljena glavna oružja - šut za tri poena i brza igra u tranziciji.

Očekivano, najbolji pojedinac u srpskom timu bio je Miroslav Raduljica, koji je sa lakoćom izlazio kao pobednik u duelima sa protivničkim centrima.

Kapiten reprezentacije, u odsustvu Miloša Teodosića, meč je završio sa 19 poena i osam skokova (indeks 26), dok je Rade Zagorac odigrao odličan meč sa deset poena i osam skokova.

Najefikasniji u ekipi Finske bio je Topijas Palmi sa 16 poena.

Zanimljivo je istaći da su se svi košarkaši Srbije, njih 12, upisali u listu strelaca na ovom meču. Naredni duel "orlovi" igraju već u nedelju, kada u dvoranu "Aleksandar Nikolić" stiže selekcija Gruzije, koja je u prvom kolu tek posle produžetka savladala tim Švajcarske. Meč počinje u 17 sati.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.