Izvor: Piplmetar.rs, 24.Feb.2024, 00:30

Košarkaši Srbije pobedili Finsku na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Mitrović i Avramović doneli trijumf „orlovima“

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Finsku rezultatom 77:61 (17:20, 19:14, 22:17, 19:10) u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.
Utakmica u dvorani “Aleksandar Nikolić” prelomljena je krajem treće četvrtine i početkom poslednje kada su vođstvo gostiju od 48:41, serijom 26-3 došli do prednosti od 16 poena (67:51).
Naredni meč u kvalifikacijama ekipa selektora Svetislava Pešića igra u >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << gostima protiv Gruzije u ponedeljak 26. februara (18.00).
Ekipa Svetislava Pešića 25 minuta se mučila sa Fincima, a iako su i u najavi meča svi znali da trojke najjače oružije gostiju nisu uspevali da zaustave šut za tri poena protivnika.
Ipak, zahvaljujući sjajnoj partiji novog kapitena Luke Mitrovića domaći su uspevali da zadrže rezultatski priključak sve do polovine treće četvrtine.
Gosti su poveli sa sedam poena prednosti (48:41), kada je umesto Jaramaza selektor Pešić uveo Aleksu Avramovića i jedan od najboljih igrača sa letošnjeg Mundobasketa podsetio je na svoje partije iz Manile.
Usledila je serija od 26-3 (67:51) i polovinom poslednjeg perioda pobednik je praktično bio odlučen.
Aleksa Avramović je na parketu proveo 24 minuta, a Srbija je za to vreme napravila plus od 31 poena.
Preokret je počeo Mitrovićevim poenima posle posle ofanzivnog skoka, zatim je Avramović ubacio trojku, ukrao nekoliko lopti, a njima se pridružio Petrušev sa poenima i asistencijama.
Najbolji je bio Luka Mitrović sa 19 poena (7-11 iz igre) i devet skokova, Aleksa Avramović imao je 18 poena (6-13 iz igre) i tri skoka, a Filip Petrušev upisao je osam poena (3-7 iz igre), šest skokova i pet asistencija. Po sedam poena dali su Dušan Beslać, Dejan Davidovac i Vanja Marinković.
Kod Finske su najbolji bili Mikael Jantunen sa 11, te Mađuni i Valtonen sa po 10 poena.
U drugoj utakmici Grupe G reprezentacija Danske napravila je veliko iznenađenje i pobedila Gruziju na svom terenu rezultatom 75:69 (12:23, 16:14, 22:16, 25:16).
Iz ove grupe na Evrobasket će se plasirati Finska kao domaćin takmičenja i dve najbolje plasirane selekcije.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

PEŠIĆ O ALEKSI I ŽOCU: Obradović mi je učinio uslugu, Avramović je drugačiji od ostalih

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024

Unosi energiju koja sve diže...Košarkaš Partizana Aleksa Avramović pokazao je da je jedan od lidera Srbije. Bio je najzaslužniji za preokret i pobedu protiv Finske (76:61) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo...Od momenta kada je ušao u igru doneo je energiju, pogodio trojku, pa ukrao dve lopte...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.