Kadeti bolji i od Letonaca uz dve povrede, za polufinale protiv košarkaša Španije

Izvor: Blic, 26.Avg.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadeti bolji i od Letonaca uz dve povrede, za polufinale protiv košarkaša Španije

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije završila je drugu fazu Evropskog prvenstva sa maksimalnim učinkom, pobedom nad domaćom selekcijom Letonijom sa 59:51 (20:13, 9:12, 18:10, 12:16), pa će se u četvrtak sastati sa selekcijom Španije u Rigi u borbi za polufinale.

"Orlići" su ubedljivo najefikasnija ekipa na šampionatu, ali su protiv domaćina turnira odigrali meč koji je obeležila defanziva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nakon izjednačenog početka, serija od 8:0 najavila je da će Srbija diktirati tempo.

U 14. minutu, "orlići" su imali +11, da bi Letonci zatim nekoliko puta prilazili na nekoliko poena zaostatka, ali bez šanse za preokret. U završnici trećeg perioda igre, Radović i Aranitović su sa tri trojke odveli Srbiju na 46:31, čime su prelomili meč.

"Utakmica nije odlučivala o prvom mestu, kako smo očekivali, ali sam od igrača tražio da budu maksimalno motivisani i da odigraju najbolje što znaju. Puno mi znači što su ponovo bili pravi, iako smo jutros imali jak trening. Dobro smo odigrali u odbrani, iako nas šut dugo nije služio, pokazali smo karakter, bili strpljivi i čekali šansu da prelomimo utakmicu. Inače, imali smo dosta pehova na ovom meču, Bojan Nešić je na početku izvrnuo zglob, dok je Boriši Simaniću pukla arkada. Sutra se selimo u Rigu i nadam se da ćemo se odmoriti i oporaviti, bisti spremni za najvažniji duel na šampionatu, meč sa Španijom u četvrtfinalu", rekao je za sajt KSS-a selektor Vladimir Đokić.

Srbija - Letonija 59:51 (20:13, 9:12, 18:10, 12:16)

Srbija: Marjanović, Nešić 4, Nikolić, Aranitović 15, Musić 6, Ćućović 4, Beslać 8, Simanić 5, Radanov 8, Radović 8, Dinčić 1, Gašić.

Letonija: Zoriks 7, Zotovs 1, Blumbergs 4, Kuručs 8, Banga 1, Jansons 4, Rudžitis 6, Railans 2, Strautins 8, Dembskis,Upe 3,Garoza 7.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Košarka: Kadeti Srbije s prvog mesta u četvrtfinale EP

Izvor: Studio B, 27.Avg.2014, 00:08

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije trijumfalno je okončala drugu fazu prvenstva Evrope u Letoniji i u četvrtfinale ulazi kao pobednik E grupe. ..Izabranici selektora Vladimira Đokoća večeras u poslednjem kolu savladali su domaćina Letoniju sa 59:51 (20:13, 9:12, 18:10, 12:16), pa su takmičenje...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.