KVALIFIKACIJE ZA EP: Prečka spasila bod Austriji u Briselu, Portugal lako protiv BiH

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 23:12

KVALIFIKACIJE ZA EP: Prečka spasila bod Austriji u Briselu, Portugal lako protiv BiH

Danas je odigrano 11 utakmica trećeg kola.

Najzanimljiviji meč nedeljnog programa trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrali su u Briselu reprezentacije Belgije i Austrije, a utakmica je završena rezultatom 1:1 (0:1), mada domaćin ima razloga da žaloi za sva tri boda.

Austrijanci su uspeli da šokiraju Belgijance u 22. minutu, tačnije učinio je to Mangala autogolom i tako doveo goste koji su bil iautsajderi u ovom meču, u vođstvo. Uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su Austrijanci da odole i sa prednošću odu na veliki odmor. U nastavku je Belgija krenula u totalni napad, ali je Austrija prva imala dobru priliku da poveća prednost preko Marka Arnautovića čiji je udarac odbranio Tibo Kurtoa u 59. Minut kasnije je Lukaku šutirao sa ivice šesnaesterca malo pored gola, ali se ispravio u 61. minutu kada je postigao pogodak za izjednačenje. U 68. minutu su Austrijanci ponovo mogli do vođstva, ali je Pošov udarac  odbranio Kurtoa. U završnici je dve dobre prilike propustio Lukaku pošto je oba puta šutirao pored gola, da bi u sudijskoj nadokandi Tilemans sa 16 metara pogodio prečku pa je u Briselu ipak ostalo 1:1.

Portugal nije imao imao mnogo muke sa Bosnom i Hercegovinom i slavio je sa 3:0. Odigral isu Portuglaci koliko im je bilo potrebno, a blistao je Bruno Fernandeš koji je prvo asistirao u 44. minutu Bernardu Silvi za vođstvo na poluvremenu, da bi igrač Mančester Junajteda u drugih 45 minuta sa dva gola potvrdio pobedu Portugala, u 77. i 90+3. minutu.

REZULTATI, GRUPA A

Norveška - Škotska 1:2 (0:0)

Kipar - Gruzija 1:2 (1:1)

GRUPA E

Albanija - Moldavija 2:0 (0:0)

Farska ostrva - Češka 0:3 (0:2)

GRUPA F

Azerbejdžan - Estonija 1:1 (0:1)

Belgija - Austrija 1:1 (0:1)

GRUPA G

Litvanija - Bugarska 1:1 (1:1)

Crna Gora - Mađarska 0:0 (0:0)

GRUPA J

Luksemburg - Lihtenštajn 2:0 (0:0)

Island - Slovačka 1:2 (1:1)

Portugal - Bosna i Hercegovina 3:0 (1:0)

Pogledajte kako izgleda Beatris Moreira, devojka Giljermea Soareša fudbalera Brage
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srbija igra za četvrtfinale Evrobasketa

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 09:32

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra od 15 sati u Ljubljani protiv Mađarske, meč trećeg kola grupe D na Evropskom prvenstvu...Srbija je prva na tabeli grupe D sa četiri boda, dok su Turska i Mađarska sakupile po tri. Slovačka je poslednja sa samo dva boda...U drugom meču poslednjeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.