Srbija igra za četvrtfinale Evrobasketa

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 09:32

Srbija igra za četvrtfinale Evrobasketa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra od 15 sati u Ljubljani protiv Mađarske, meč trećeg kola grupe D na Evropskom prvenstvu.

Srbija je prva na tabeli grupe D sa četiri boda, dok su Turska i Mađarska sakupile po tri. Slovačka je poslednja sa samo dva boda.

U drugom meču poslednjeg kola grupe D od 20.45 časova će igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Turska i Slovačka.

Prvoplasirani tim plasiraće se direktno u četvrtfinale EP, dok će drugoplasirani i trećeplasirani za prolaz među osam najboljih ekipa "starog kontinenta" morati da razigravaju sa timovima iz grupe C u kojoj se nalaze Slovenija, Francuska, Nemačka i Velika Britanija.

"Mađarska je mnogo jak, neugodan protivnik. Igraju veoma agresivno, veoma požrtvovano. To su igračice iz najjačih mađarskih klubova, a već smo pričali o njihovoj ligi. Ne postoji nijedna koja ne igra Evroligu, u najgorem slučaju je u Evrokupu, i to na vrlo ozbiljnom nivou. Stvarno zaslužuju svaki respekt. Igraju jako dobro. Okej, izgubile su sada od Turske u poslednjim sekundama, ali sve što su pokazale do sad je stvarno dobro. Sa ovom igrom kao protiv Slovačke, nemamo šta da tražimo", izjavila je selektorka Srbije Marina Maljković.

Srbija ukoliko slavi i kao prvoplasirana prođe u četvrtfinale, naredni meč će igrati u četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija podbacila protiv Mađarske i ispustila direktan plasman u četvrtfinale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2023

Košarkašice Srbije izgubile su od Mađarske 81:75 (23:23, 16:21, 27:11, 15:20) u meču trećeg kola D grupe Evropskog prvenstva i moraće odbranu titule šampiona nastave u osmini finala protiv Velike Britanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.