KVALIFIKACIJE ZA EP: Englezi slavili u Napulju pod budnim okom Jovanovića, veče obeležio i Rade Krunić

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2023, 23:46

KVALIFIKACIJE ZA EP: Englezi slavili u Napulju pod budnim okom Jovanovića, veče obeležio i Rade Krunić

Nekoliko interesantnih utakmica.

Odigrano je prvih osam mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati 2024. godine. U pitanju su dueli u grupama C, H i J.

U grupi C reprezentacija Severne Makedonije bila je bolja od Malte na svom terenu, 2:1 su slavile komšije. Pogotke su postigli Elmas i Čurlinov, dok je Janik ublažio poraz pri kraju.

Derbi večeri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u okviru iste grupe odigrali su Italija i Engleska u Napulju. Gosti su vodili 2:0 pogocima Rajsa i Kejna već do poluvremena, kasnije je Retegui samo ublažio poraz i postavio konačnih 2:1 za Englesku. Sudija na ovom meču bio je srpski arbitar Srđan Jovanović, koji je pokazao penal za Engleze krajem poluvremena i kasnije dao crveni karton Luku Šou, tako da je imao dosta posla.

Grupa H je imala tri meča. Prvo je Slovenija slavila 2:1 protiv Kazahstana, a u terminu od 20.45 časova je Severna Irska zabeležila pobedu rezultatom 2:0 protiv San Marina u gostima. Pogađao je Čarls dva puta. Danska je uspela da pobedi Finsku uz dosta drame, 3:1 je bilo, a sve golove za domaći tim dao je Hojlund, poslednja dva u završnih 10 minuta meča. Kod Finaca je Antman bio precizan.

U J grupi je Bosna i Hercegovina deklasirala Island rezultatom 3:0, a dvostruki strelac bio je as Milana Rade Krunić, dok je treći gol dao Dedić. Portugal je pobedio Lihtenštajn sa 4:0, dva gola je dao rekorder Ronaldo, po jedan Kanselo i Bernardo Silva. Slovačka i Luksemburg su odigrali bez golova.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Grupa C 

Italija – Engleska 1:2 (0:2)

Severna Makedonija – Malta 2:1 (0:0)

Grupa H

Kazahstan – Slovenija 1:2 (1:0)

Danska – Finska 3:1 (1:0)

San Marino – Severna Irska 0:2 (0:1)

Grupa J 

Bosna i Hercegovina – Island 3:0 (2:0)

Portugalija – Lihtenštajn 4:0 (1:0)

Slovačka - Luksemburg 0:0

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda američka MMA fajterka Pejdž Vanzant.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.