KRSTAJIĆ MI JE NEPRIJATELJ: Piksi našprican pred meč sa Bugarima

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 17:23

KRSTAJIĆ MI JE NEPRIJATELJ: Piksi "našprican" pred meč sa Bugarima

Očekuje maksimalan pristup.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je pred utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske.

Orlovi gostuju u Razgradu sa ciljem da nastave pobednički niz.

- U dobrom smo raspoloženju došli u Razgrad, drago mi je što smo ovde, na novom lepom stadionu, lepom gradu. Kadrovske probleme nemamo, svi igrači su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na dispoziciji - rekao je Stojković.

- Nema potcenjivanja što se tiče bugarske reprezentacije, ja imam veliki respekt prema njima, vrlo su mladi i željni da se dokazuju. Moramo da budemo vrlo obazrivi, sa punim respektom. Tako ćemo se ponašati - rekao je selektor, pa nastavio:

- Bugarski tim ima nekoliko odličnih igrača, prvo mislim na Despodova, Ilijeva, to su sve odlični igrači. Onaj ko ih potceni, imaće problem.

- Prvi put se dešava u karijeri. Mladen Krstajić je moj veliki prijatelj, pravi trener, naravno da i bugarski tim i on imaju problema, nisu dobro startovali, učiniće sve da dođu do rezultata. Bićemo vrlo oprezni. Sutra ćemo biti sportski neprijatelji, a posle utakmice ćemo i dalje ostati veliki prijatelji - jasan je Piksi.

- Pre nego što smo krenuli u kvalifikacije, svaka utakmica za nas će biti finale. Sutrašnja utakmica protiv Bugarske je finale broj tri. Prva dva finala smo rešili u svoj korist, želimo da nastavimo u tom ritmu. Na terenu će se videti šta su prednosti, a šta mane. Mi ćemo se truditi da pokušamo da naš stil igre bude taj koji je dominantan i koji će nam doneti prednost. Na kraju krajeva, želeći da nastavimo sa dobrim rezultatima, jer smo u Razgrad došli da pobedimo, ali neće biti lako u svakom slučaju.

- Moj prvi zadatak je da reprezentaciju Srbije spremim najbolje što mogu. I to je moj prioritet. Kao neko ko brine o igri i o rezultatu. Koncentrisan sam na moj deo posla. To šta drugi trener radi, to je čisto informacija i analiza, ali ne ulazim mnogo u to. Naravno da znam kako protivnik i sa čime raspolaže, sa čime trenira. Moram da upoznam igrače sa tim. Bitno je da imaju tačne informacije, da li će biti rotacije ili ne.

Srbija će u Bugarskoj nastupiti bez trojice prvih napadača – Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića.

- Da, u odsustvu naših najboljih napadača, mi moramo da pronađemo rešenje u napadu i pronaći ćemo ga. Jedan od njih dvojice će početi, Jovanović ili Joveljić. Ja sam siguran da će jedan od njih početi, a možda i obojica - završio je selektor Srbije.

Duel u Razgradu se igra u utorak od 20:45.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojković: Svi igrači su spremni za meč protiv Bugarske

Izvor: Danas, 19.Jun.2023

Fudbaleri Srbije gostuju u Bugarskoj u okviru grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, a selektor Srbije Dragan Stojković je na konferenciji za štampu istakao da nema dilemu koji će tim istrčati sutra uveče u 20:45 na travnati teren "Huvefarma arene".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.