Istorijski dan za srpski boks - naše bokserke obezbedile devet medalja na EP!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2024, 18:27

Istorijski dan za srpski boks - naše bokserke obezbedile devet medalja na EP!

Današnji dan ući će u anale srpskog boksa, jer se devet naših reprezentativki plasiralo u polufinale šampionata Evrope u Beogradu i osiguralo osvajanje najmanje bronzane medalje.

Počelo je trijumfom Kristine Nađ Varge, koja je u kategoriji do 48 kilograma savladala Mađaricu Lilu Šelecki, a za prolazak u finale boriće se protiv prvog nosioca, Svede Asenolve iz Bugarske.

Usledio je meč u kategoriji do 50 kilograma između Nine Radovanović i Marjone Savrijeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Azerbejdžana, u kome smo videli fantastičan boks i borbu koja je završena nokdaunom. Nina je briljirala tokom celog meča i na kraju je oborila protivnicu, što je bio kraj meča.

Za plasman u finale Nina će snage odmeriti sa predstavnicom Bugarske Zlatislavom Čukanovom.

Bivša juniorska svetska i evropska šampionka Sara Ćirković je u kategoriji do 54 kilograma opravdala ulogu favorita protiv Julije Koroli iz Moldavije, a u polufinalu će odmeriti snage sa Mađaricom Hanom Lakotar.

Žestoku borbu i briljantnu pobedu videli smo u duelu Dragane Jovanović i Beloruskinje Julije Apanasović,

koja zauzima treće mesto na svetu u kategoriji do 52 kilograma. Jovanović je od početka do kraja boskovala silovito, odbijala konstantne napade protivnice i na kraju zasluženo slavila plasman u polufinale, gde će snage odmeriti sa Ruskinjom Anastasijom Kol.

U finišu prve sesije šestog takmičarskog dana pobedu je u kategoriji do 57 kilograma izvojevala Anđela Branković protiv predstavnice Turske Esre Kahraman.

Pobednički niz nastavljen je i u večernjoj sesiji, kada je Natalija Šadrina u kategoriji do 60 kilograma savladala Miroslavu Jedinakovu iz Slovačke. Za plasman u polufinale Šadrina će se boriti sa svetskom i olimpijskom šampionkom Keli En Harington iz Irske.

Milena Matović je u kategoriji do 66 kilograma pobedila Šahlu Alahverdijeve iz Azerbejdžana, a u polufinalu boksuje protiv prvog nosioca Ruskinje Albine Mlodazhanove.

U kategoriji do 63 kilograma naša reprezentativka Kristina Kaluhova deklasirala je Anu Juliju Jeni iz Švajcarske, a za ulazak u finale boriće se protiv Slovakinje Tamare Kubalove.

Usledio je prvi poraz za naš ženski tim na ovom šampionatu, kada je u kategoriji do 70 kilograma Anastasija Lukajić izgubila od Beloruskinje Arinr Danilčik.

Na kraju današnjeg programa Nikolina Gajić je u kategoriji do 75 kilograma savladala Gabrijelu Stonkute iz Litvanije i time donela 11 osiguranu bronzanu medalju za Srbiju. Gajić će se u polufinalu boriti protiv Ruskinje Anastasije Šamonove.

Sedmi dan takmičenja donosi devet mečeva naših boksera, koji će se boriti za plasman u polufinale i medalje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srpske bokserke obezbedile još pet medalja na Evropskom prvenstvu u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2024

Srpske bokserke Sara Ćirković, Kristina Nađ Varga, Nina Radovanović, Dragana Jovanović i Anđela Branković obezbedile su najmanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.