Irska je uspela - najbolji navijači to zaslužuju! Italijani se smeju Šveđanima, Ibri i “biskvitu”! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2016, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irska je uspela - najbolji navijači to zaslužuju! Italijani se smeju Šveđanima, Ibri i “biskvitu”! (VIDEO)

Italija je dugo odolevala sa kombinovanim sastavom, ali je Brejdi odveo Irce u osminu finala evropskog prvenstva

Irska je uspela! Nesalomivi duh popularnih Republikanaca im je doneo minimalnu pobedu nad Italijanima i plasman u osminu finala evropskog prvenstva. Robi Brejdi je apsolutni junak Irske, pošto je njegov gol u 85. minutu srušio Azure i lansirao Irce u nokaut fazu kao jednu od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najboljih trećeplasiranih ekipa. Prestigli su Švedsku u grupi, nadmašili i Turke koji su bili nadomak čudesnog plasmana u osminu finala i sada idu na Francusku u borbi za četvrtfinale.

Uspeh Iraca je i sjajna stvar za prvenstvo pošto će njihovi navijači još ostati u Francuskoj i zabavljati nas svojim podvizima. Irski navijači su najlepši dekor ovog prvenstva. Sušta suprotnost huliganima koji su najgori deo šampionata. Zato i zaslužuju da njihovi miljenici odigraju još koji meč na prvenstvu. Zato zaslužuju onu ekstazu posle Brejdijevog gola... Ono iskreno radovanje i emociju.

Kao što se i očekivalo, Antonio Konte je posle obezbeđenog prvog mesta u grupi, rešio da pruži šansu rezervistima u takmičarski nebitnom meču za Azure. U prvoj postavi su od standardnih prvotimaca “preživeli” samo Barzalji i Bonući, ali i to je bilo dovoljno da italijanska odbrana predstavlja nepremostivu prepreku za sve napade Iraca.

Želja i motiv Iraca od prvog minuta nisu bili sporni. Napadali su koliko su im kvaliteti i mogućnosti dozvoljavali, ali Italijani su izgledali kao neprobojan zid. Kako je vreme prolazilo izgledalo je da sav uloženi trud neće biti dovoljan.  I da će Italijani odoleti…

Još kada je Ves Hulahan u 80. minutu propustio stopostonu šansu, delovalo je da su Irci i definitivno ostali bez osmine finala. U trenutku kada je Belgija povela protiv Švedske i kada je postalo jasno da Ibrahimović i drugari ispadaju, krenuo je ključni napad Irske. Hulahan se majstorskim centrašutem sa desnog krila iskupio za promašen zicer i pogodio u glavu Robija Brejdija koji je uleteo između Barzaljija i Bonućija. Sirigu nije istrčao na vreme i Brejdi zakucao loptu u mrežu Azura za veliku pobedu Irske isitrijski plasman u nokaut fazu evropskog šampionata.

Italijanim nije mnogo krivo. verovatno im je i drago što su ispali Šveđani kojima ne zaboravljaju onaj “biskvit” sa Dancima iz 2004. godine u Portugalu kada su Skandoinavci odirgali dovoljnih 2:2 i eliminisali Italijane. sada su Azuri bili ti koji su odlučivali o sodubini Šveđana…

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junak Islanda: Duh Vikinga nas je odveo dalje

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jun.2016, 10:05

Island je hit Evropskog prvenstva. Veći od Velsa, Severne Irske i Mađarske zajedno. Pobeda i dva remija debitanta na Euru dovela je do toga da Islanđani idu na Englesku u osminu finala...Gol u 95. minutu za pobedu nad Austrijom, značio je da Island može dosta na šampionatu Evrope, a jedan od junaka,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.