Izvor: RTS, 24.Jan.2022, 18:24

Hrvatska konačno pobedila, Francuzi prejaki za Crnu Goru

Rukometaši Hrvatske konačno su zabeležili pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto su u Budimpešti savladali Island 23:22 (10:12). Danska ubedljiva protiv Holandije 35:23 za plasman u polufinale turnira, a blizu je i selekcija Francuske, koja je sa 36:27 savladala Crnu Goru.
Hrvatska je u izuzetno zanimljivom meču u Budimpešti savladala Island 23:22 i ostvarila prvi trijumf u grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1 u drugoj fazi Evropskog prvenstva.

Island je bio bolji u prvom poluvremenu, Hrvati u drugom, a meč je rešen u samom finišu, pošto su "kauboji" nadoknadili gol minusa i došli do trijumfa u poslednjim sekundama meča.
Islanđani su bili favoriti, a u prvih 30 minuta došli su i do pet golova prednosti. Ipak, Hrvatska je na poluvreme otišla sa minus dva.
U drugom delu Hrvatska je dominirala, pre svega zahvaljujući sjajnim odbranama Pešića. "Kauboji" su ovom delu uspeli da dođu do pet golova prednosti, ali se uporni Islanđani nisu predavali i u 54. minutu došli su do prednosti.
Ipak, Hrvatska u 59. minutu dolazi do izjednačenja, a onda u poslednjem napadu Gadža donosi pobedu "kockastima".
Iako ne mogu u polufinale šampionata, Hrvati se bore za treće mesto u grupi i plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine.
Island je ostao na 4 boda i dalje se nada plasmanu u polufinale, ali će mnogo toga zavisiti i od ostalih utakmica.
Danska je zadržala prvo mesto na tabeli, posle ubedljivog trijumfa protiv Holandije 35:23, čime je obezbedila plasman u polufinale takmičenja.
Blizu plasmana u polufinale je i Francuska, koja je sa 36:27 savladala Crnu Goru.
U poslednjem kolu, u sredu, Crna Gora igra protiv Islanda, Hrvatska protiv Holandije, a u derbiju se sastaju Danska i Francuska.
Tabela Grupe 1:
1. Danska 8
2. Francuska 6
3. Island 4
4. Hrvatska 2
5. Crna Gora 2
6. Holandija 2

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvati presrećni: Čuli smo reči koje ćemo pamtiti ceo život

Izvor: B92, 24.Jan.2022

Rukometaši Hrvatske upisali su prve bodove u drugoj fazi Evropskog prvenstva, pobedom nad Islandom rezultatom 23:22...U veoma zanimljivom susretu slavili su posle velikog preokreta i to golom Antea Gadže 15 sekundi pre kraja...Upravo junak ovog trijumfa je posle meča otkrio detalje iz svlačionice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.