Francuska sa kreča do trijumfa, Albanija pala u nadoknadi

Izvor: B92, 11.Okt.2019, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska sa "kreča" do trijumfa, Albanija pala u nadoknadi

Fudbalska reprezentacija Francuske pobedila je na gostovanju Island sa 1:0, u meču sedmog kola grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Jedini pogodak na meču postigao je Olivije Žiru iz penala u 66. minutu, nakon što je u šesnaestercu domaćih srušen Antoan Grizman.

Na stadionu u Rejkjaviku publika nije mogla da vidi naročito spektakularan fudbal.

"Trikolori" su u većem delu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meča bili bolji rival, stvarali su šanse, ali falila im je smirenost u završnici akcija. Sa druge strane, Islanđani nisu stvorili nijednu stopostotnu priliku i zasluženo su poraženi.

U drugom meču grupe H, Turska je u nadoknadi vremena savladala Albaniju sa 1:0, a gol odluke postigao je Čenk Tosun, nakon nesporazuma golmana i štopera gostiju.

Domaći su bili konkretniji, imali veći posed lopte, više udaraca ka golu rivala, međutim, gosti su i te kako mogli da dođu do iznenađenja u Istanbulu.

Najbolje šanse propustio je krilni napadač Rej Manaj u nadoknadi prvog poluvremena, a zatim i u 76. minutu.

Albanci će imati za čim da žale, pošto su ovim porazom praktično ostali bez šansi za direktan plasman na EURO.

U trećem meču, bez većeg rezultatskog značaja, Andora je kod kuće savladala Moldaviju sa 1:0, a jedini gol postigao je Mark Vales u 63. minutu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.