Finska i Slovenija otvaraju Evropsko prvenstvo u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jun.2023, 09:30

Finska i Slovenija otvaraju Evropsko prvenstvo u Nišu

Prvi meč na košarkaškom Evropskom prvenstvu za juniore, koje će za 39 dana početi u Nišu, odigraće selekcije Finske i Slovenije 22. jula od 13 sati u sali Osnovne škole "Mika Antić" koja je trenutno pod rekonstrukcijom. Srbija tog dana od 20:30 igra protiv Češke u hali "Čair", a ulaznice će biti, prema podacima sa sajta Svetske košarkaške federacije, prodavane na blagajnama sala.

Ostalo je još >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << malo više od mesec dana do početka Evropskog prvenstva za juniore u košarci koje će biti održano u Nišu. Zbog toga je počela rekonstrukcija sale Osnovne škole "Mika Antić" u Durlanu, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je ranije najavila da će biti sređena i hala "Čair".

Bićemo u obavezi, po nalogu KSS-a da halu "Čair" spremimo za Evropsko prvenstvo. Treba da se srede osvetljenje i parket jer je u trenutnom stanju nedovoljno dobar za naše mlade košarkaše koji dolaze iz 16 zemalja - rekla je Sotirovski.

Mečevi grupne faze, koji će biti igrani u hali "Čair" i u sali u Durlanu, na programu su 22, 23. i 24. jula, dok je 25. jula dan odmora.

Osmina finala je 26. jula, a dan kasnije četvrtfinalni mečevi. Sledi još jedan dan odmora, a polufinale je 29. jula.

Mečevi za plasman i finale su 30. jula.

Kompletan raspored možete videti ovde.

Prema podacima sa sajta FIBA, ulaznice će biti prodavane na blagajnama, a cene su i dalje nepoznate.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.