Finale na Vembliju, a evo u kojim gradovima će se još igrati EURO2020

Izvor: Blic, 19.Sep.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale na Vembliju, a evo u kojim gradovima će se još igrati EURO2020

Finale i polufinala Evropskog prvenstva 2020. godine igraće se na stadionu Vembli u Londonu, odlučila je Evropska fudbalska unija (UEFA) na ceremoniji u Ženevi.

Četvrtfinalne utakmice igraće se u Minhenu, Bakuu, Sankt Peterburgu i Rimu, a ovi gradovi biće domaćini i po tri meča grupne faze takmičenja.

Sa druge strane, u Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Dablinu, Glazgovu, Bilbau, Budimepšti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Briselu, biće odigrani mečevi prve faze (po tri u grupi), kao i u utakmice osmine finala.

UEFA je od 19 prijavljenih gradova izabrala 13, a iz konkurencije za domaćinstvo ispali su Minsk, Sofija, Skoplje, Jerusalim, Kardif i Stokholm.

Evropsko prvenstvo 2020. godine biće prvo takmičenje na starom kontinentu koje će se igrati u 13 gradova, a ujedno i u isto toliko različitih država - domaćini će biti Velika Britanija (London), Azerbejdžan (Baku), Nemačka (Minhen), Italija (Rim), Rusija (Sankt Peterburg), Belgija (Brisel), Danska (Kopenhagen), Mađarska (Budimpešta), Holandija (Amsterdam), Republika Irska (Dablin), Rumunija (Bukurešt), Škotska (Glazgov) i Španija (Bilbao).

Na EURO2020 učestvovaće 24 tima, koji će se najpre nadmetati kroz šest grupa (mečevi će biti igani u Minhenu, Bakuu, Sankt Peterburgu, Rimu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Dablinu, Glazgovu, Bilbau, Budimpešti i Briselu), a onda na red dolaze mečevi nokaut faze, počev od osmine finala, i to po "gradskom rasporedu" koji smo već naveli.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.